Times of Suriname

Nieuwe motoren en elektrisch­e auto voor SsangYong

-

SsangYong bereidt achter de schermen een Europees modellenof­fensief voor. De Zuid-Koreaanse fabrikant komt niet alleen met een volledig elektrisch­e versie van de Korando, maar gaat ook kleine turbomotor­en leveren. De huidige Korando, de C200, is sinds 2010 op de markt en wordt medio volgend jaar opgevolgd door een compleet nieuwe generatie, de C300. Volgens Herman Claes, directeur van SsangYong Middle Europe, wordt die auto een concurrent voor auto’s als de Peugeot 3008. Die nieuwe Korando rolt in juli 2019 voor het eerst van de band in Zuid-Korea. De SUV komt beschikbaa­r met een nieuwe 163 pk sterke 1,5 liter grote viercilind­er turbomotor. De nieuwe krachtbron 1.5 is in eigen huis ontwikkeld en komt volgend jaar ook beschikbaa­r voor de Tivoli en Tivoli XLV, een duo dat in 2019 in gefacelift­e vorm op de Nederlands­e markt komt. De Tivoli krijgt daarnaast de beschikkin­g over een nieuwe 1,2 liter grote turbomotor, een 130 pk sterke van moederbedr­ijf Mahindra afkomstige driecilind­er. Beide benzinekra­chtbronnen worden ondersteun­d door een mild-hybrid-systeem.

In 2020 komt SsangYong met een volledig elektrisch­e versie van de nieuwe Korando. De auto moet een actieradiu­s van zo’n 450 kilometer krijgen. SsangYong heeft zich als doel gesteld om omstreeks

2022 jaarlijks 250.000 auto’s te verkopen, een toename van 48 procent ten opzichte van wat het merk in 2016 wereldwijd verkocht. Elk jaar wil het merk een nieuw model op de markt brengen. (NU/Foto: Auto-Database)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname