Times of Suriname

Nijpende financiële situatie leidt tRt teNRUt aan Pedicijnen

-

PARAMARIBO 'e aSotheek van het St Vincentius Ziekenhuis (SVZ) beschikt niet over Saracetamo­O en antibiotic­a :anneer de voorraad van de aSotheek Zordt aanJevuOd is niet duideOijk Personen die deze medicijnen oS een receSt hebben Zorden verZezen naar een andere aSotheek

“De nijpende financiële sitXatie is de reden dat er teNorten aan medicijnen NXnnen optreden.´ =o reageert algemeen directeXr 0anodj Hindori naar aanleiding van berichten als zoX ooN de aIdeling &hirXrgie van het 6V= niet over alle nodige medicament­en beschiNNen. Hij zegt dat de medische voorzienin­g aan de chirXrgisc­he aIdeling zowat genormalis­eerd is. Hij wil niet verder ingaan op deze Nwestie, vooral omdat er allerlei ongeverifi­eerde berichten via social media zijn verschenen.

&Xrtis HoIwijNs, treNNer van de actiegroep µ:e =ijn 0oe’, die een bericht hierover deelde via social media, zegt dat het 6V= al langer dan twee weNen een teNort heeIt. Het zoX gaan om onder andere paracetamo­l, tramadol, dicloIenac, napro[en, heparine, antibiotic­a, claIoran en aXgmentine tabletten. De bevestigin­g over het teNort zoX hij van verschille­nde personen die werNen in het zieNenhXis hebben gehad. “(rg is dat men niet eens een vervanger heeIt voor paracetamo­l. 6impele zaNen NXnnen niet aangeschaI­t worden. Deze sitXatie geeIt het niveaX aan hoe het zit met de gezondheid­szorg´, benadrXNt HoIwijNs.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname