Times of Suriname

'N$ ³:ij Zillen inIRUPatie RYeU dUuJsYanJs­ten uit 6uUinaPe´

-

PARAMARIBO 'e reJerinJ zaO JauZ Zat van zich moeten Oaten horen inzake de druJs vanJsten die de afJeOoSen maanden steeds Zeer Zorden Jedaan in het buitenOand 1aast de druJs die door boOOetjesO­ikkers via de oostJrens in Frans *u\ana en vervoOJens in Frankrijk komen maakt 'e 1ationaOe AssembOee zich vooraO zorJen om de Jrote hoe veeOheden die aan boord van scheSen Zorden onderscheS­t in (uroSa

Het is de oppositie die daarover aandacht vraagt aan de regering. Volgens minister 6oewarto 0oestadja, co|rdinator van de regeringst­aIel in het parlement, zal minister 6tXart *etroXw dinsdag ingaan op dit brandende vraagstXN. “,N vind het niet goed´, zegt &arl %reeveld D2( over het stigma dat er op 6Xriname dreigt te rXsten vanwege de grote drXgsvacht­en in (Xropa. “6Xriname Nrijgt een hele slechte repXtatie daardoor en wij NXnnen dat niet blijven aanzien. DXs we vragen de regering om ons daar concreet en dXidelijN antwoord op te geven´, zegt %reeveld.

.rishna 0athoera VHP wil inIormatie over de inspanning­en die de politieaXt­oriteiten in 6Xriname zelI plegen om achter de drXgsverda­chten die betroNNen zijn bij de grote drXgstrans­porten hier te lande, te Nomen. “&oncreet Hoeveel rechtshXlp­verzoeNen zijn gezonden"´, wil de VHP-parlementa­riër en gewezen politiecom­missaris weten. “:at heeIt de regering in de aIgelopen jaren gedaan om te voorNomen dat zoveel drXgs Xit en in het land Nomen en het land weer Xitgaan´, aldXs 0athoera. Haar Iractiegen­oot 0ahinder -ogi wil ooN weten oI de inIormatie Nlopt dat er voor de NXst van 6Xriname drXgs wordt overgelade­n op schepen en boten met als bestemming (Xropa. 7ijdens rechtszitt­ingen in (Xropa worden door openbare aanNlagers vaNer geopperd dat er meerdere schepen betroNNen zijn bij de drXgstrans­porten vanXit 6Xriname. “.an de regering aangeven oI het jXist is"´, vraagt -ogi. “(n wat doen al de institXten die in leven zijn geroepen om drXgs te bestrijden"´, aldXs -ogi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname