Times of Suriname

Minister praat vandaag met docenten IOL

-

PARAMARIBO – Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft vandaag een gesprek met de docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). De minister zal de docenten meer duidelijkh­eid geven over de overheveli­ng van het IOL naar de Anton de Kom Universite­it van Suriname (Adek).

Ferrier heeft dit namens de regering besloten, omdat er binnen de samenlevin­g nog veel onduidelij­kheid heerst over de overheveli­ng. OWC heeft eerder aangegeven, dat er een traject van afbouw van het IOL zal worden ingezet om te komen tot de universita­ire lerarenopl­eiding. Daardoor zullen vanaf het komende schooljaar geen nieuwe inschrijvi­ngen meer plaatsvind­en. De huidige op het IOL ingeschrev­en studenten zullen in de gelegenhei­d worden gesteld om volgens het afgebouwde programma hun studie af te ronden.

Gisteren spraken de IOLdocente­n ook al met het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS). Wilgo Valies, voorzitter van de bonden, zegt dat er gesproken is over het belang van de studenten en over het feit dat de Adek nog niet in staat is om het IOL op zich te nemen. Er is besloten de bespreking morgen voort te zetten. “Wij wachten even af om te kijken wat de minister vandaag met de docenten bespreekt en zullen dan vrijdag een standpunt innemen.” Het bestuur van de BvL en ALS komt morgen om 11.00 uur op het IOL-complex bijeen met de docenten van het instituut. VRT

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname