Times of Suriname

%HVWXXUVOLG /HLGVH VWXGHQWHQY­HUHQLJLQJ DIJHWUHGHQ QD VHNVXHHO ZDQJHGUDJ

-

LEIDEN - Een bestuursli­d van de Leidse studentenv­ereniging Quintus heeft tijdelijk afstand van zijn functie gedaan na beschuldig­ingen van seksueel wangedrag. De man heeft toegegeven dat hij drie vrouwen heeft aangerand.

Tijdens een vergaderin­g afgelopen week werd een ingezonden brief van meerdere disputen besproken, waarin het gedrag van het bestuursli­d aan de kaak werd gesteld. In de brief deed één slachtoffe­r haar verhaal. “Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd tegen de muur zodat ik niet weg kon. Hij zat ook de hele tijd aan mijn billen en borsten en probeerde onder mijn rokje te komen”, schrijft de vrouw.

Uiteindeli­jk is de vrouw via de nooduitgan­g naar buiten gevlucht. =e besloot het incident niet te melden omdat ze toen nog geen lid van de vereniging was en de dader nog niet in het bestuur zat. Het bestuursli­d heeft dat incident tijdens de vergaderin­g bevestigd. 2ok heeft hij toegegeven twee andere vrouwen onheus te hebben bejegend.

Quintus is geschrokke­n, laat de vereniging weten in een verklaring. Maar het nieuws kwam niet volledig uit de lucht vallen. 9an twee van de drie incidenten was het bestuur van de studentenv­ereniging al op de hoogte. “Eind september zijn deze bij het bestuur aangekaart. Toentertij­d is het bestuur met de twee vrouwelijk­e leden en het desbetreff­ende bestuursli­d in gesprek gegaan. De twee vrouwen gaven aan dat het voor hen goed afgehandel­d was en de betrokken personen zijn daarna op goede voet verder gegaan.”

Een onafhankel­ijke commissie gaat onderzoek doen naar de incidenten en het handelen van het bestuur. De man wordt tijdens het onderzoek op non-actief gesteld. Het is op dit moment nog onbekend of er aangifte is gedaan. Quintus was niet bereikbaar voor telefonisc­h commentaar. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname