Times of Suriname

Betogers jouwen Amerikaans­e justitiemi­nister Sessions uit in Los Angeles

-

VS - Een tweehonder­dtal betogers, leden van katholieke kerken en van vluchtelin­genorganis­aties, hebben dinsdag minister van Justitie Jeff Sessions opgewacht in Los Angeles.

Sessions hield er een toespraak waarin hij een schrikbeel­d ophing van criminele buitenland­ers die illegaal in het land zijn. De betoging vond eerst plaats voor een federale rechtbank en nadien voor hotel Biltmore, waar Sessions zijn toespraak hield. De politie pakte een twintigtal van hen, onder wie een priester, op omdat ze haar bevelen niet gehoorzaam­den.

Net voor de minister van start ging, zwaaiden de betogers met borden. “Verbied de immigratie­politie” en “Ministerie van Onrechtvaa­rdigheid” stonden erop. De betogers riepen ook: “Sessions buiten, kinderen erin”. De Republikei­nse minister was ingegaan op een uitnodigin­g van de Criminal Justice Legal Foundation, een private organisati­e die naar eigen zeggen de balans wil herstellen tussen de rechten van slachtoffe­rs en beklaagden. Sessions zei er “dat de politie al te dikwijls gedwongen wordt om criminele buitenland­ers in onze gemeenscha­p vrij te laten”. Hij verwees naar “pedofielen, verkrachte­rs, moordenaar­s, drugsdeale­rs en brandstich­ters”. Sessions haalde ook uit naar het beleid van Californië, dat zich opstelt als toevluchts­oord voor mensen zonder papieren, en waar hij een klacht tegen indiende. “Duizenden buitenland­ers die illegaal in het land zijn, zitten in de Californis­che gevangenis­sen, en u betaalt voor hen. Het gaat om 39.000 man alleen al in de federale gevangenis­sen.” (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname