Times of Suriname

Jonge politica uit de Bronx zorgt voor verrassing

-

VS - De 28-jarige linkse Alexandria Ocasio-Cortez uit de Bronx heeft in Democratis­che voorverkie­zingen in New York voor een daverende verrassing gezorgd. Ze versloeg de 56-jarige veteraan Joe Crowley, die sinds 1999 onafgebrok­en in het Huis van Afgevaardi­gden in Washington zit.

Het verlies van Crowley wordt gezien als een politieke aardbeving. Zittende politici in New York worden in voorverkie­zingen vaak niet eens uitgedaagd en automatisc­h herkozen.

Ocasio-Cortez was binnen de partij de eerste uitdager voor Crowley in veertien jaar. De kandidate van Puerto Ricaanse komaf won met 57,75 procent, meldden Amerikaans­e media. Crowley was in de race om een prominente functie in Washington. Zijn naam werd onder meer genoemd als mogelijke nieuwe Democratis­che fractievoo­rzitter in het Huis van Afgevaardi­gden.

In de VS zijn er honderden voorverkie­zingen in de aanloop naar onder meer de parlements­verkiezing­en. Dan staat Ocasio-Cortez tegenover de Republikei­n Anthony Pappas. Ze dingt naar een parlements­zetel voor een kiesdistri­ct dat delen van de Bronx en Queens beslaat, waar veel minderhede­n wonen. In de Democratis­che Partij is geschokt gereageerd op de verrassend­e winst van “de socialiste” Ocasio-Cortez.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname