Times of Suriname

Eriksen twijfelt over VAR

-

V2E7%AL Denemarken wist zich dinsdag te plaatsen voor de volgende ronde van het WK door doelpuntlo­os gelijk te spelen tegen groepswinn­aar )rankrijk. Christian Eriksen is tevreden over het verloop van het WK voor de Deense ploeg tot dusver. Wel heeft de middenveld­er van 7ottenham +otspur zijn twijfels over het gebruik van de VA5, dat voor het eerst wordt gebruikt op het WK.

“7ot nu toe heeft het alleen maar tegen ons gewerkt. We hebben twee wedstrijde­n gehad met twee strafschop pen tegen”, refereert Eriksen, geciteerd door de Evening Standard, aan de penalty’s van Australië en Peru. “+et (de VA5) probeert het spelletje perfect te maken, maar ik vind dat het voetbal een beetje zijn charme verliest.” “Als speler verwacht je iedere keer iets wanneer je in het strafschop­gebied komt. Als iemand valt, word je nerveus, want de scheidsrec­hters moeten het terug kijken. En dan kan alles gebeuren. Er is heel veel verschil vergeleken met het gevoel dat je normaal hebt als iemand zich in het strafschop­gebied bevindt”, besluit de sterspeler van Denemarken.

Door het gelijkspel tegen les %leus in het Luzhniki Stadion werd Denemarken tweede in poule C. Eriksen erkende tegen over de NOS dat het spel niet de schoonheid­sprijs verdiende. “2nze opdracht was om door te gaan op dit WK en dat hebben we gedaan. We zijn zeer tevreden, ook al was het niet het meest aantrekkel­ijke duel om te zien.” =ondag speelt Denemarken in de achtste finale tegen Kroatië. (VP)

De bal op het Wereld Kampioensc­happen 18 is eindelijk aan het rollen gebracht, met het duel tussen Rusland en 6aoedi-Arabis als openingswe­dstrijd in het /uzhniki 6tadion in Moskou, waar op 15 juli ook de finale wordt gespeeld. Voorafgaan­de aan het mondiale eindtoerno­oi is het de grote vraag welke twee landen de eindstrijd bereiken en wie uiteindeli­jk de trofee omhoog houdt.

zal nieuwtjes van de verschille­nde landen, programma’s, foto’s en wetenswaar­digheden brengen van het grootste toernooi, waarin de beste voetballer­s gaan strijden om de felbegeerd­e wereldbeke­r.

Sportredac­tie: Rakesh Parag en Sherwien Hanoeman

 ??  ??
 ??  ?? London
London

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname