Times of Suriname

6XULnAAPsE 7LJUL¶s ]ENEU vAn HALvE finALE pLAAts

-

%$6.(7%$/ ± 0et vier overwinnin­gen oS riM tiMdens de Fédération Internatio­nale de Basketball )I%$ Men’s Americup 2021 Caribbean pre-qualifiers, hebben de 6urinaamse 7igri¶s hun Slaats in de halve finale veilig ge steld. 'insdag werd gewon nen van 6t 9incent and the *renadines in overtime met in de $nthon\ 1est\sSorthal. 0et deze overwinnin­g staat 6uriname in groeS $ aan koS met acht Sunten uit vier wedstriMde­n. 2ns land kan nu niet lager dan de tweede Slaats eindigen. +et enige land dat 6uriname van de koSSositie kan verdriM ven is ons buurland *u\ana. 2ns westeliMk buurland is nog ongeslagen in het toernooi en heeft vier Sunten uit twee duels. 6uriname had het niet makkeliMk tegen 6t 9incent and the *renadines maar sloot het eerste Tuarter af met een voorsSrong van drie Sunten: . In het tweede Tuarter verloor 6uriname de voorsSrong en keek tegen een achterstan­d aan van vier Sun ten . +et derde Tuarter was een geliMkoSga­ande striMd en de vier Sunten achterstan­d werd verkleind naar drie

.

In het vierde Tuarter leek de overwinnin­g te gaan naar onze gasten want vooral 3hilliS /awrence 5icks was niet te stoSSen. 'e forward die met Sunten eindigde domineerde het gebied rond de basket. 1iemand van 6uriname kon hem stoSSen. 2ns land was echter oSge lucht toen hiM ziMn viMfde over treding Sleegde waardoor 6t 9incent and the *renadines geen sSeler meer had die kon scoren. +et team deed er al les aan om ziMn voorsSrong te behouden. 0et nog secon des te gaan scoorde &hrisford 7elesford een la\ uS en gaf ziMn team een drie Sunten voorsSrong: .

6uriname gaf het niet oS en met secondes te gaan scoorde *\lan :atamaleo een drieSunter en trok de sco re geliMk: .

In de slotsecond­es had 6uriname de mogeliMkhe­id om de wedstriMd te winnen maar 6ergio de 5andamie miste een la\ uS en hierdoor werd de ontmoeting met viMf minu ten verlengd. In de verlening sSeelden (arvin de 5andamie en 'ancell /eter een belang riMke rol en ze bezorgden 6uriname de zege. /eter werd de toSscoorde­r biM 6uriname met Sunten. +iM Sakte ver der ook negentien rebounds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname