Times of Suriname

=ZEGEn JEEIt 0E[LFR pAN sLAAJ

-

92(7%$/ =weden heeft vriend en viMand verrast door in de laatste sSeelronde van de Soulefase winnaar te worden van *roeS ). +et team van bondscoach -anne $ndersson gaf 0e[ico een Sak slaag en eindigt met zes Sunten bovenaan. 0en neemt het in de knock outfase van het :. oS tegen de nummer twee uit *roeS (. 0e[ico gaat met eveneens zes Sunten verder.

0e[ico was nog niet hele maal zeker van deelname aan de achtste finale en had in SrinciSe aan een Sunt ge noeg om zich te kwalifice ren. In de beginfase werden er nauweliMks grote kansen gecreserd. (en vriMe traS van (mil )orsberg werd uit het doel gebokst door doelman *uillermo 2choa en een val lende omhaal van 0arcus %erg zeilde naast. 1a acht tien minuten kreeg 0e[ico ziMn eerste serieuze mogeliMk heid: &arlos 9ela kaSte naar binnen en Slaatste de bal aan de voor hem verkeerde kant van de Saal.

1a een half uur sSelen claim de =weden recht te hebben oS een strafschoS omdat -avier &hicharito +ernindez de bal in de zestien meter had meegenomen met ziMn hand. 'e $rgentiMnse scheidsrec­h ter 1pstor 3itana bekeek de beelden maar besloot de bal tot ongeloof van de 6candinavi­srs niet alsnog oS de stiS te leggen. In het vervolg kreeg %erg nog en kele mogeliMkhe­den maar hiM stuitte oS de goed kee Sende 2choa en traSte in de blessureti­Md in het ziMnet. =es minuten na de Sauze was het alsnog raak voor =weden. 1a een voorzet van %erg raakte 9iktor &laesson de bal niet goed maar daardoor kon /udwig $ugustinsso­n het leer biM de tweede Saal binnen schieten. 1a ruim een uur voetballen konden de suS Sorters van =weden oSnieuw Muichen want na een over treding van +pctor 0oreno oS %erg wees 3itana naar de strafschoS­stiS en $ndreas *ranTvist schoot onberisSe liMk binnen. 0e[ico wist niet wat men overkwam en kwam in het vervolg niet veel ver der meer dan koSkansen voor +ernindez en 9ela. (en kwartier voor tiMd werd het zelfs voor =weden: (dson 2mar Èlvarez ta[eer de een doorgekoSt­e ingooi van &laesson niet goed en frommelde de bal oS kol derieke wiMze over ziMn ei gen doelliMn. +et =weden van $ndersson trok de voorsSrong over de streeS in het &entraalsta­dion van -ekaterinen­burg en heeft iets geSresteer­d wat vriMwel nie mand voor mogeliMk had ge houden: kwalificat­ie voor de knock outfase van het :. in 5usland. (VI)

 ??  ?? Ola Toivonen van Zweden en Edson Alvarez van Mexico duelleren om het leder. (Foto: FIFA)
Ola Toivonen van Zweden en Edson Alvarez van Mexico duelleren om het leder. (Foto: FIFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname