Times of Suriname

7ransYaal intrRdXcee­rt schRlenYRe­tbalcRPSet­itie

-

92(7%$/ ± 7ransvaal intro duceert binnenkort een scho lenvoetbal­competitie, waar aan alle voj en vos scholen mogen meedoen. +et doel van dit project is om meer jongeren te interesser­en om te voetballen en talenten te scouten, en ze bewust te maken van deze sport, zegt $nnand 3herai directeur van 7ransvaal.

7ransvaal, dat hard op weg is naar zijn jarig be staan, wil iets betekenen voor 6uriname. Daarom is de club met het initiatief gekomen voor deze scholencom­petitie. De club viert in zijn hon derdste jaardag en we willen iets teruggeven aan onze sup porters en aan de 6urinaamse samenlevin­g, geeft 3herai aan. (r hebben zich tot nu toe scholen opgegeven voor deze competitie en ook scholen uit de districten zo als %rokopondo, 1ickerie, 6ipaliwini en 0arowijne zul len uitkomen in deze competi tie, zegt 3herai. 7ransvaal wil de jeugd niet verwaarloz­en en geeft die alle ruimte. De directeur geeft verder aan dat de competitie uit een 8 klasse en een 8 klasse zal bestaan. ,n elke klasse zal de eerste ronde een poulefase zijn met acht poules. (lke poule heeft vier scholen en hieruit gaan de top twee scholen verder naar de knock outfase. De wedstrij den zullen op de zaterdag en zondag gespeeld worden en op elke speeldag zullen vijf wedstrijde­n afgewerkt wor den. De wedstrijde­n zullen in het 6treep\stadion afge werkt worden. (r zal voor een ruime parkeergel­egenheid gezorgd worden en ook zul len er beveiligin­gsmedewer kers ingezet worden, zodat de voertuigen veilig zijn. 3herai zegt verder dat de wedstrijde­n geleid zullen worden door ge kwalificee­rde arbiters; er zul len ook (+%2 medewerker­s en masseurs aanwezig zijn voor de spelers tijdens de wedstrijde­n. (lke school zal

stuks voetballen krijgen en twee complete tenuesets van het merk 3($K, inclusief een paar voetbalsch­oenen. 7ransvaal zal ook voor het vervoer zorgen voor de scho len die buiten 3aramaribo en Wanica liggen.

(r zal ook voor drank en voeding gezorgd worden, want alle spelers en begelei ders zullen van drank en een waardebon voorzien worden na een wedstrijd. De compe titie zal in november begin nen en op december is er een korte vakantie gepland in verband met de feestdagen. 2p januari zullen de wed strijd hervat worden. De fi nale is voor februari gepland. 9olgend jaar wil 7ransvaal dit toernooi grootst aanpakken: dan komen ook de dames aan hun trekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname