Times of Suriname

:ereldkaPSi­Ren 'Xitsland naar hXis

-

VOETBAL - Titelverde­diger Duitsland is al in de groepsfase van het WK gestrand. Die Mannschaft leed een 2-0 nederlaag tegen Zuid-Korea, dat in blessureti­jd wist te scoren via Young-Gwon Kim en Heung-Min Son. Duitsland eindigt met drie punten op de vierde en laatste plaats in groep F.

,n de eerste helft had Duitsland het vooral lastig met zichzelf tegen =uid Korea, dat op papier nog een kans maakte om de groepsfase te overleven. Die 0annschaft deelde de eerste speldenpri­k uit, maar /eon *oretzka kon vanaf de rech terkant van het strafschop­ge bied geen ploeggenoo­t vin den. De eerste mogelijkhe­id van de Koreanen kwam van uit een vrije trap van Woo <oung Jung, die door 0anuel 1euer ternauwern­ood uit het doel gehouden werd. 6on kreeg vervolgens twee kans jes om de score te openen, maar de pogingen van de sterspeler van de Koreanen leverden geen gevaar voor 1euer op. 9lak voor rust trof 7imo Werner de paal namens Duitsland.

1a rust bleef Duitsland na drukkelijk zoeken naar de openingstr­effer, die na vijftig minuten spelen via *oretzka op het scorebord had kun nen komen. De kopbal van de middenveld­er werd ech ter gered door de Koreaanse doelman +\un Woo &ho. 2ok Werner en 7oni Kroos konden Duitsland niet de ver lossing schenken. Doordat Duitsland nadrukkeli­jk op zoek was naar de openings treffer, gaf het de nodige ruimte weg. 6on en 6eon 0in 0oon kregen aardige mogelijk heden om de situatie voor Duitsland nog moeilijker te maken, maar haalden de trekker niet over. /|w wis selde vervolgens aanvallend en bracht 0ario *ymez, 7homas 0ller en Julian %randt binnen de lijnen. Duitsland mocht vervolgens van geluk spreken dat 6on maar rakelings naast schoot. ,n de absolute slotfase kre gen de Duitsers nog kansen via 0ller, 0arco 5eus, 0att +ummels en Kroos, maar de felbegeerd­e treffer leverde het niet meer op. ,n blessureti­jd deelde <oung *won Kim Duitsland de de finitieve nekslag uit door uit een hoekschop tot scoren te komen. De treffer werd in eerste instantie geannuleer­d, maar na inmenging van de videoschei­dsrechter werd het doelpunt alsnog goed gekeurd. De =uid Koreaan bleek de bal te hebben ge kregen van Kroos. 7erwijl Duitsland nog naarstig naar de gelijkmake­r zocht, kreeg het nog een tweede treffer om de oren. 7erwijl 1euer uit zijn doel was, werd 6on met een lange pass voor een leeg doel gezet. De aanvaller van 7ottenham +otspur bepaalde de eindstand op .