Times of Suriname

Zwitserlan­d bereikt achtste finale

-

VOETBAL - Zwitserlan­d heeft zich voor de zevende keer in de geschieden­is geplaatst voor de achtste finale van het WK. Het team van Vladimir 3etkovic speelde gisteren in 1izhn\ 1ovgorod 2-2 gelijk tegen &osta 5ica en eindigt met vijf punten op de tweede plaats in Groep E.

,n de beginfase ontsnapte =witserland aan een achter stand na een driedubbel­e kans voor de tegenstand­er: <ann 6ommer pareerde een schot van Joel &ampbell, duwde een kopbal van &elso %orges tegen de paal en ging goed plat op een schot van &ristian *amboa. (ven later knalde Daniel &olindres tegen de lat, waardoor =witserland opnieuw door het oog van de naald kroop.

&osta 5ica deed hierna po gingen via %r\an 2viedo en opnieuw &olindres, maar kwam na ruim een half uur volledig tegen de verhou ding in op achterstan­d. %reel (mbolo kopte een voorzet van 6tephan /ichtsteine­r tot bij %lerim Dzemaili en die ramde ongenadig hard bin nen: . Dzemaili maakte er een paar minuten later bijna van, maar de mid denvelder van %ologna zag zijn schot geblokt worden door verdediger *iancarlo *onzilez.

,n de tweede helft zochten beide landen vrijwel meteen de aanval op: &ampbell mis te echter zijn schot en aan de ander kant mikte linksback 5icardo 5odrtguez over. +et al uitgeschak­elde &osta 5ica bleef het hoe dan ook probe ren en kreeg na minuten loon naar werken: Kendall Watson van de 9ancouver Whitecaps kopte raak uit een indraaiend­e hoekschop van &ampbell. +et was het eerste doelpunt op het WK van het al uitgeschak­elde team van bondscoach Ïscar 5amtrez. =witserland was twaalf mi nuten voor tijd dicht bij een treffer: Josip Drmic kopte tegen de paal. De reactie van &osta 5ica bleef niet uit, want %orges zette 6ommer aan het werk met een knap schot. +et leek bij te blij ven, maar twee minuten voor tijd besliste Drmic anders. De spits schoot in ppn keer binnen na een lage voorzet van Denis =akaria. +ierna leek &osta 5ica nog een strafschop te krijgen, maar %r\an 5uiz had buitenspel gestaan en daardoor ging de bal niet op elf meter. (ven later kreeg &osta 5ica alsnog een penalt\: na een duwfout van =akaria wees &lpment 7urpin naar de stip en 5uiz schoot via de lat en de rug van 6ommer binnen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname