Times of Suriname

&haPSiRns /eaJXe en (XrRSa /eaJXe beJRnnen

-

92(7%$/ +et WK voet bal is in volle gang, maar deze week gaat ook het (uropese clubvoetba­l van start: de &hampions /eague en (uropa /eague zijn dins dagavond begonnen met de eerste kwalificat­iewedstrij den, die vandaag verder gaat. ,n de &hampions /eague gaat halverwege juli de eer ste kwalificat­ieronde officieel van start, maar dinsdagavo­nd begon eerst de voorronde. 9ier teams strijden daarin om ppn plek in de eerste kwali ficatieron­de, de overige drie teams stromen in de tweede kwalificat­ieronde van de (uropa /eague in.

)& Drita zorgde in die voor ronde voor een stukje ge schiedenis: de ploeg won in *ibraltar na verlenging met

van )& 6anta &oloma uit $ndorra, waarmee Drita de eerste Kosovaarse club ooit werd met een zege in een (uropese competitie. De /incoln 5ed ,mps, de grote ploeg uit *ibraltar, wonnen voor eigen publiek met van /a )iorita, de landskampi­oen van 6an 0arino. 0orgen spelen Drita en de 5ed ,mps aan de voet van de rots van *ibraltar te gen elkaar.

%ijna honderd clubs begin nen halverwege juli aan de eerste kwalificat­ieronde van de (uropa /eague, maar ook daar worden eerst voorronde duels gespeeld. =even ont moetingen, met allemaal een uit en thuiswedst­rijd.

*zira 8nited uit 0alta, na weer terug in (uropa, won in $ndorra met

van 6ant Julii. Donderdag worden de zes andere heen wedstrijde­n gespeeld, waarin we kunnen genieten van het neusje van de zalm uit onder meer 6an 0arino, Wales en de )aer|ereilanden. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname