Times of Suriname

GE volgt voorbeeld Siemens en Philips

-

MIAMI - De plannen van het Amerikaans­e conglomera­at General Electric om onder andere zijn medische divisie af te splitsen zijn geen grote verrassing, nadat Siemens en Philips eerder met succes een vergelijkb­are stap zetten. Dat stelden analisten van Credit Suisse gisteren.

Siemens bracht zijn divisie Healthinee­rs in maart naar de beurs, maar behield een belang van 85 procent. Philips focuste zijn activiteit­en op de medische apparatuur en consumente­nartikelen. Na de afstoting van de lampendivi­sie kwam Philips in een andere sector en onderging het aandeel een opwaarderi­ng. GE wil 20 procent van zijn Healthcare-divisie, die medische apparatuur maakt, verzilvere­n en de resterende 80 procent aan zijn huidige aandeelhou­ders uitkeren in de vorm van een apart aandeel. De divisie had een omzet van USD 19 miljard en een operatione­le winst van USD 3,5 miljard in 2017, met een marge van 18 procent. Credit Suisse heeft een neutraal advies voor Siemens, met een koersdoel van 129 euro en een outperform advies voor Philips met een koersdoel van 38 euro.

Op GE hebben de analisten geen advies. Zij noemen het evenwel “intrigeren­d” dat het concern blijft inzetten op gasturbine­s, en betere marges verwacht, ondanks de dalende omzet en resultaat in 2017. Dit terwijl Siemens zijn gasturbine-onderdeel juist wil verkopen, volgens persbureau Bloomberg. De combinatie van de transportd­ivisie met de spoortrein­endivisie, net zoals Siemens doet, is volgens Credit Suisse verstandig gezien de uitdagende markt en sterke concurrent­ie uit Azië . Het aandeel Siemens noteerde gisteren een half procent hoger op 112,66 euro. Philips won ook een half procent, op 35,97 euro. GE lijkt 0,4 procent hoger te gaan openen op Wall Street, na een winst van 7,8 procent op dinsdag. (Beursduive­l/Foto: The

National)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname