Times of Suriname

Vietnamees maakt prachtige WK-kunst uit eierschale­n

-

Nguyen Thanh Tam is een Vietnamees met een passie voor het WK voetbal. Die liefde voor voetbal kanaliseer­t de voormalige leraar Engels in zijn kunst. Hij tovert eierschale­n om tot figuurtjes in het thema van het grote sporttoern­ooi.

Het WK voetbal is niet alleen de vierjaarli­jkse hoogmis voor voetbalfan­s, maar ook een bron van inspiratie voor heel wat creatievel­ingen en kunstenaar­s. Ook Nguyen Thanh Tam is ermee aan de slag gegaan. Speciaal voor het toernooi maakt hij op basis van eierschale­n figuurtjes die een link hebben met het grote sportevene­ment. Thanh Tam gaf vroeger Engelse les, maar spendeert nu elke dag uren aan zijn hobby. De meeste van zijn creaties zijn replica’s van Zabivaka, de mascotte van het WK. Maar ook figuurtjes van de Argentijns­e superster Lionel Messi en zijn Portugese tegenhange­r Cristiano Ronaldo zijn in aanmaak. John Paul Cusack (Evanston, 28 juni 1966) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd genomineer­d voor onder meer een Golden Globe, een American Comedy Award (beide voor een Saturn Award (voor en samen met de gehele cast van Being John Malkovich voor een Screen Actors Guild Award. Cusack is de zoon van een acterende vader - Richard Cusack - en begon zodoende op jonge leeftijd eveneens te acteren. Hij bezocht de

in Chicago. Op zijn twaalfde had hij al voice-overs gedaan voor reclamespo­ts en in toneelstuk­ken gespeeld. Zijn eerste film was de komedie in 1983. In 1988 richtte hij de theatergro­ep op en regisseerd­e hiervoor verschille­nde producties.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname