Times of Suriname

9LMI GRGHQ ELM VFKLHWLQFL­GHQW $PHULNDDQVH NUDQW

-

$11$32/,6 %LM HHQ VFKLHWSDUW­LM RS GH UHGDFWLH YDQ HHQ NUDQW LQ $QQDSROLV LQ GH $PHULNDDQVH VWDDW 0DU\ODQG NZDPHQ GRQGHUGDJ YHUVFKHLGH­QH PHQVHQ RP KHW OHYHQ 9ROJHQV GH SROLWLH LV GH PDQ GLH KHW YXXU ]RX KHEEHQ JH RSHQG LQ KHW JHERXZ YDQ 7KH &DSLWDO *D]HWWH JHSDNW 9ROJHQV YHUVFKHLGH­QH PHGLD JDDW KHW RP ]HNHU YLMI GRGHQ HQ HHQ RQEHNHQG DDQWDO JHZRQGHQ 9ROJHQV GH HHUVWH EHULFKWHQ GURQJ GH VFKXWWHU GH UHGDFWLH YDQ GH ORNDOH $PHUL NDDQVH NUDQW ELQQHQ +HW PRWLHI LV YRRUDOVQRJ RQEHNHQG

De schutter is aangehoude­n. +ij zou in de zijn en hij weigert vragen van de poli tie te beantwoord­en. De po litie maakte wel bekend dat de man zijn vingertopp­en beschadigd had mogelijk om identifica­tie via vinger aIdrukken te voorkomen.

De schutter lijkt het speci fiek gemunt te hebben op de redactie van de lokale krant. De hulpdienst­en waren bin nen een minuut ter plaatse en haalden de meer dan mensen uit het bedrijIsge bouw. De e[plosieven op ruimingsdi­enst werd ingezet vanwege de vondst van een verdacht pakketje. De poli tie maakte later bekend dat het ging om een e[plosieI waarna het hele gebouw is doorzocht. 5echtbank en misdaadver slaggever van de krant 3hil Davis die het schietinci­dent meemaakte deed verslag via zijn Twitter-account. +ij zegt dat de schutter door een glazen deur kwam en het vuur opende op werkne mers. ³(r is niks zo angst aanjagend dan horen dat mensen worden doodge schoten terwijl je onder je bureau ligt en dan hoort dat de schutter zijn geweer her laadt´ vertelt Davis.

/arr\ +ogan gouverneur van 0ar\land zegt µhele maal kapot te zijn¶ na het horen van de tragedie bij de krant. ,n de steden %al timore en 1ew <ork troI de politie uit voorzorg vei ligheidsma­atregelen bij de grote mediabedri­jven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname