Times of Suriname

Paramaribo-Noordoost en Miami Dade County gaan zusterrela­tie aan

-

PARAMARIBO - Paramaribo-Noordoost en Miami Dade County zijn een zusterrela­tie aangegaan. De onderteken­ing van deze overeenkom­st heeft op 22 juni plaatsgevo­nden in het kantoor van burgemeest­er Gimenez in deze belangrijk­e voorstad in Miami. Dit meldt het Ministerie van Buitenland­se Zaken in een persberich­t.

De consulaat-generaal van de Republiek Suriname in Miami is enige tijd bezig geweest met het verstevige­n van de banden tussen Suriname en Miami. Het aangaan van deze relatie moet gezien worden als positief resultaat van de ondernomen acties. Miami Dade County met een inwonersta­l van circa 2.5 miljoen, staat onder andere bekend om het grote aantal inwoners van Cubaanse afkomst, ongeveer 34 procent.

Deze stedenband zal als voordeel hebben voor Suriname: culturele uitwisseli­ng, humanitair­e assistenti­e, jeugd- en educatieve programma’s, economisch­e en duurzame ontwikkeli­ng en toerisme. President Dwight Eissenhouw­er startte in 1956 het ‘Sister cities’-programma met als doel het creëren en versterken van partnersch­appen tussen steden van de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Deze overeenkom­st werd getekend door consul-generaal Marsha Renfurm en commissari­s Audrey Edmonson van Miami Dade County. Verder hebben burgemeest­er Carlos Giminez, commissari­s Jose Diaz en districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust een sleutelrol gespeeld. Edmonson heeft de samenwerki­ng tussen de twee steden ondersteun­d en voorgedrag­en voor de ‘City Counsel’.

In het verlengde van de onderteken­ing is er voor 6 september een investerin­gsforum gepland, waarbij investeerd­ers van geheel Florida geïnformee­rd zullen worden over de investerin­gsmogelijk­heden die Suriname te bieden heeft. Gelijk daarna zal er een officiële handelsmis­sie onder leiding van commissari­s Edmonson naar Paramaribo afreizen voor het aftasten van samenwerki­ngsmogelij­kheden op het gebied van onder andere handelsuit­wisseling en culturele aangelegen­heden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname