Times of Suriname

Nog geen bevelhebbe­r voor Nationaal Leger

-

NICKERIE - Er is nog steeds geen nieuwe bevelhebbe­r benoemd voor het Nationaal Leger (NL), sinds het vertrek van luitenant-kolonel Rudolf Jardim, die van februari 2014 tot augustus 2015 plaatsverv­angend bevelhebbe­r is geweest.

Van 2015 tot november 2017 fungeerde hij als waarnemend bevelhebbe­r. Sinds zijn vertrek, vanwege het bereiken van de pensioenge­rechtigde leeftijd, is er nog geen nieuwe bevelhebbe­r benoemd voor de strijdkrac­hten. Jardim heeft bij zijn vertrek overgedrag­en aan luitenant-kolonel Robert Kartodikro­mo, die commandant was van de Luchtmacht. “Het is een keuze die gemaakt moet worden. De voorbereid­ingen zijn er, we hebben een smalle vijver waaruit we die kunnen halen”, zegt minister Ronny Benschop van Defensie aan de krant. Volgens de bewindsman zijn we nu drie jaar verder. Niet lang terug zijn er in De Nationale Assemblee (DNA) ook vragen hierover gesteld door enkele assembleel­eden. “In afstemming met de president komen we er”, weet Benschop.

Hij zegt het ook te hebben beloofd aan de DNA. De bewindsman geeft aan dat de leiding van het leger zodanig is samengeste­ld dat bij ontstenten­is van de bevelhebbe­r die functie wordt waargenome­n door de plaatsverv­angend bevelhebbe­r die met dezelfde bevoegdhed­en de werkzaamhe­den gaat voortzette­n. Benschop zegt dat hoewel men ernaar vraagt, het gemis niet te merken is. “Ook al zou er een nieuwe bevelhebbe­r komen, gaat het een veranderin­g zijn, maar het hoeft geen verbeterin­g te zijn, want we gaan op dezelfde voet verder. Het gaat nog een man aan boord zijn, maar hetzelfde liedje zal verder gaan”, merkt de bewindsman op.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname