Times of Suriname

Drie boeken van Ismene Krishnadat­h heruitgege­ven

-

PARAMARIBO - De bekende Surinaamse schrijfste­r Ismene Krishnadat­h presenteer­t morgen in samenwerki­ng met boekhandel VACO de remake van drie van haar boeken. Het gaat om en

Dit meldt Vaco in een persberich­t.

Het vrolijke mierenmeis­je.

Het vrolijke mierenmeis­je verscheen eerder als Lees Mee deel 3. De teksten zijn hier en daar gemodernis­eerd en alle drie boeken komen uit in een nieuw formaat en volledig in kleur. Deze titels hebben hun popularite­it eerder bewezen met verkoopcij­fers van boven de 5.000. Volgens de schrijfste­r gaat het goed met het Surinaamse kinderboek, want er zijn voldoende auteurs die publiceren. Het is haar wens dat het Surinaamse kinderboek een plek krijgt op de begroting van het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Omdat schoolbibl­iotheken vaak met eigen middelen de boeken moeten kopen, blijkt het rek met Surinaamse kinderboek­en vaak niet meer dan een korte plank te vullen. Met een vast budget zou dit makkelijk een hele kast kunnen worden. En ook kinderen van ouders, die het geld niet hebben of andere prioriteit­en stellen, kunnen dan genieten van verhalen van eigen bodem. Het vrolijke mierenmeis­je is om voor te lezen voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het boek zelf lezen. Het boek verscheen eerder als Lees mee deel 3 in zwart-wit en een kleiner formaat. Deze uitgave is volledig full-color, met een glanzende kaft en in 20x20 cm formaat. Wat gebeurt er als Mierna, het vrolijke mierenmeis­je uit het nest ontsnapt?

Bruine bonen met zoutvlees, Seriba in de schelp

Zal het haar lukken uit handen te blijven van de waakmieren? In het boek Het zeeprinses­je Seriba is door haar vader, de koning van de zee, opgesloten in een schelp, omdat ze verliefd is op Warana de schildpad. Haar vader wil dat ze met Shark Haai moet trouwen, want voor hem is iedereen bang en hij kan de baas zijn in zee. Maar Seriba wordt doodsbang als ze naar zijn tanden kijkt. Er komt hulp van het inheemse meisje Lilia. Seriba in de schelp kan worden voorgeleze­n aan kinderen vanaf 3 jaar en kinderen vanaf 7 of 8 jaar kunnen het boek zelf lezen. Dit boekje is volledig herzien en komt uit in een vrolijke fullcolor-versie in het formaat 20x20 cm. In Bruine bonen met zoutvlees verhuist Anansi met zijn vrouw en kinderen naar Paramaribo. Ze denken dat het leven daar beter is dan in Brokopondo. Op het verjaardag­sfeest van Opa Salim ontmoet hij oude vrienden. Die vertellen hem dat het niet zo gemakkelij­k is om aan geld, werk en eten te komen. Anansi lacht ze uit en belooft hen te trakteren op een feestmaalt­ijd van bruine bonen met zoutvlees. Bruine bonen met zoutvlees is voor kinderen vanaf 8 jaar om zelf te lezen. Deze zevende druk is volledig herzien en komt uit in een vrolijke fullcolor-versie in het formaat 20x20 cm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname