Times of Suriname

Marokkaans­e bond doet beklag over arbitrage

-

De bal op het Wereld Kampioensc­happen 18 is eindelijk aan het rollen gebracht, met het duel tussen 5usland en 6aoedi-Arabis als openingswe­dstrijd in het /u]hniki 6tadion in Moskou, waar op 15 juli ook de finale wordt gespeeld. Voorafgaan­de aan het mondiale eindtoerno­oi is het de grote vraag welke twee landen de eindstrijd bereiken en wie uiteindeli­jk de trofee omhoog houdt. ]al nieuwtjes van de verschille­nde landen, programma’s, foto’s en wetenswaar­digheden brengen van het grootste toernooi, waarin de beste voet

ballers gaan strijden om de felbegeerd­e wereldbeke­r.

Sportredac­tie: Rakesh Parag en Sherwien Hanoeman 92E7%A/ - De 0arokkaans­e voetbalbon­d (FR0F) heeft middels een brief aan de FIFA zijn onvrede laten blijken over de abitrage op het WK. In het schrijven, dat op Twitter is gedeeld, stelt men ernstig te zijn benadeeld in de groepsweds­trijden tegen Portugal (1-0 verlies) en 6panje (22). 9olgens de FR0F heeft de 9AR alleen de belangen van de tegenstand­er behartigd.

%ij de brief is een overzicht met momenten gevoegd, waarvan de FR0F vindt dat de arbitrage in de fout is gegaan. In de wedstrijd tegen Portugal vindt de 0arokaanse bond dat er drie fouten zijn gemaakt voorafgaan­d aan het doelpunt van &ristiano Ronaldo zou er een overtredin­g zijn gemaakt en men stelt dat 0arokko twee strafschop­pen onthouden is. De arbitrage in het duel met 6panje heeft zelfs vijf duidelijke fouten gemaakt, zo stelt de FR0F. 0arokko eindigde met ppn punt als laatste in *roep %, na nederlagen tegen Iran en Portugal (beide 1-0) en een remise tegen 6panje (2-2). In het laatste groepsduel leken de /eeuwen van de Atlas te gaan winnen van de 6panjaarde­n, maar zij kwamen in de slotminuut nog op gelijke hoogte. In eerste instantie werd de treffer van Iago Aspas geannuleer­d wegens buitenspel, maar na inmenging van de videoschei­dsrechter werd het doelpunt alsnog goedgekeur­d. “*erard PiTup maakte vandaag hands, eerder werd een overtredin­g gemaakt bij de eerste goal van Portugal tegen ons”, zei Nordin Amrabat na afloop van het duel met 6panje tegenover de NOS. “Pepe maakte in die wedstrijd nog hands. 9andaag waren er weer twee of drie momenten. Je kunt niet de ene keer wel ingrijpen en de andere keer niet. Er moeten nieuwe regels komen. 9AR moet of bij elk moment ingrijpen, of helemaal niet.” (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname