Times of Suriname

8itschakel­ing Duitsland grootste verrassing groepsfase

-

De competitie­manager van de 6urinaamse 9oetbal %ond Ashok %ainath 6ah zegt dat de uitschakel­ing van Duitsland als de grootste verrassing gezien kan worden van de groepsfase. Hij geeft verder aan dat Duitsland vooral in zijn laatste wedstrijd gewoon slecht heeft gespeeld. Het leek alsof het team niet wilde winnen. Daarentege­n vond hij het knap van ZuidKorea dat het ondanks zijn uitschakel­ing alles heeft gegeven.

9an de andere groepen zijn de landen die over moesten gaan, ook overgegaan. Argentinië heeft zich geplaatst zonder goed spel te laten zien, terwijl %razilië gedaan heeft wat het moest doen. Door deze ontwikkeli­ngen wil %ainath 6ah geen voorspelli­ng doen wat in de achtste finale gaat gebeuren. Hij geeft wel aan dat het 9AR-systeem een belangrijk­e rol zal spelen in de knock-out fase.

9erder zag niemand van de 6urinaamse voetbalwer­eld dat de wereldkamp­ioen zo vroeg naar huis zou gaan. 9ooral niet in de groep waarin die zat. Zuid-Korea, Zweden en 0e[ico waren tegenstand­ers, waar de Duitsers geen moeite mee zouden moeten hebben. Het is voor het eerst sinds 1 dat Duitsland strandt in de eerste ronde van een mondiaal eindtoerno­oi. Destijds verloor het land over twee wedstrijde­n van Zwitserlan­d (1-1 en 2-1). Duitsland veroverde in 1 5 , 1 , 1 0 en 201 de wereldtite­l, verloor vier keer de WK-finale (in 1 , 1 2, 1 en 2002) en eindigde eveneens vier keer als derde (1 , 1 0, 200 en 2010).

Duitsland is het vierde land in deze eeuw dat als titelverde­diger wordt uitgeschak­eld in de groepsfase van het WK. Frankrijk (in 2002 in Zuid-Korea en Japan), Italië (in 2010 in Zuid-Afrika) en 6panje (in 201 in %razilië) onderginge­n in de afgelopen achttien jaar hetzelfde lot als wat nu Duitsland is overkomen in Rusland.

Frankrijk vloog er op het WK 2002 als wereldkamp­ioen met slechts ppn schamel punt uit. Italië strandde op het WK van 2010 als titelhoude­r met twee puntjes. 6panje veroverde in Zuid-Afrika de wereldtite­l, maar moest vier jaar later al na drie poulewedst­rijden naar huis. De 6panjaarde­n wisten na de nederlagen tegen Nederland (5-1) en &hili (2-0) al dat ze hun titel zouden kwijtraken. Duitsland volgde 6panje op als wereldkamp­ioen en ging dit WK in Rusland in als een van de topfavorie­ten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname