Times of Suriname

6XrinaPe teJen $ntiJXa and %erPXda of Haïti in de halve finale

-

BASKETBAL - Haïti of Antigua and Bermuda zal de tegenstand­er worden van Suriname in de halve finale van de Fédération Internatio­nale de Basketball (FIBA) Men’s Americup 2021 Caribbean pre-qualifiers dat in Suriname wordt gespeeld. De halve finale wordt vandaag gespeeld in de Anthony Nestysport­hal.

Suriname speelde woensdag zijn laatste groep A-wedstrijd tegen Guyana en verloor die ontmoeting met 83-72. Suriname heeft na vier gespeelde wedstrijde­n zeven punten en kan door Guyana ingehaald worden, als het zijn laatste groepsweds­trijd tegen St Lucia wint. Guyana bezet de tweede plaats met zes punten uit drie wedstrijde­n. Trainer Ludwig Belgrave van Suriname gaf aan dat de jongens vermoeid waren, maar hij wil dit niet als excuus gebruiken. Suriname heeft vier wedstrijde­n op rij gespeeld, terwijl Guyana voor de ontmoeting tegen Suriname een rustdag had. Belgrave zegt verder dat de rustdag gisteren goed is gebruikt. De jongens zijn uitgerust voor de ontmoeting van vandaag. De oefenmeest­er weet dat het een cruciale wedstrijd wordt, want alleen de twee finalisten zullen zich kwalificer­en voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers dat in september van start gaat. Captain Sergio de Randamie van Suriname zegt dat de jongens in onze eigen competitie geen vier wedstrijde­n op rij spelen. Hoogstuit spelen wij maar twee wedstrijde­n per week. Daarom heeft hij de rustdag gisteren goed gebruikt om het uitgerust te kunnen opnemen tegen de volgende tegenstand­er.

Haïti dat na 37 jaar weer deelneemt aan dit toernooi heeft zes punten uit drie wedstrijde­n en kan hierdoor niet lager dan de tweede plaats eindigen in groep B. Antigua and Bermuda dat al uitgespeel­d is, heeft zeven punten uit vier wedstrijde­n. Haïti zal zijn laatste wedstrijd spelen tegen Bermuda, dat vier punten heeft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname