Times of Suriname

Japan naar achtste finales op Easis van Jele Naarten

-

92ETBAL - -apan heeft zich ondanks een 1-0 nederlaag tegen het al uitgeschak­elde Polen weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. Doordat Colombia met 0-1 won van Senegal kwamen -apan en Senegal qua punten en doelsaldo e[act op geliMke hoogte. 2p basis van fair play plaatste de ploeg van bondscoach Akira Nishino zich voor de volgende ronde aangezien -apan vier gele kaarten pakte tegenover zes voor Senegal.

Japan ging de laatste groepsweds­trijd in als koploper van Groep H, maar was op voorhand allerminst zeker van kwalificat­ie voor de achtste finales. Colombia en Senegal maakten allebei nog een goede kans om de volgende ronde te bereiken. De Japanners wisten in de openingsfa­se van het duel bij vlagen gevaarlijk te worden, maar tot grote kansen leidde dit niet. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Polen. Kamil Grosicki kopte vanuit een voorzet vanaf de rechterfla­nk op doel, maar de Japanse doelman Eiji Kawashima antwoordde met een fantastisc­he redding. De doellijnte­chnologie werd nog even ingeschake­ld om te kijken of de bal toch niet over de lijn was geweest, maar dat bleek niet het geval.

Polen kwam na rust beter uit de kleedkamer en werd dreigender. Tien minuten na de thee kwam Robert Lewandowsk­i een teenlengte tekort om een counter af te ronden. Het bleek een waarschuwi­ng voor Japan, want een paar minuten later was het alsnog raak voor Polen. Een vrije trap werd in het strafschop­gebied geslingerd en afgerond door Jan Bednarek.

Japan was aangeslage­n en leek rijp voor de slacht. In een poging de gelijkmake­r te forceren, werd slordig balverlies geleden waarna Lewandowsk­i een kwartier voor tijd de kans kreeg op de 2-0. De inzet van de spits van Bayern München ging echter hoog over. Op hetzelfde moment kwam Colombia op voorsprong door een rake kopbal van Yerry Mina, waardoor Japan en Senegal in puntenaant­al en doelsaldo op gelijke hoogte kwamen. Op basis van fair play had Japan op dat moment recht op de tweede plaats en daarmee een plek bij de laatste zestien. Senegal pakte gedurende het WK namelijk zes gele kaarten, tegenover vier voor Japan.

(VP)

 ??  ?? Robert Lewandowsk­i (r) van Polen probeert langs Tomoaki Makino van Japan te gaan. (Foto: Goal)
Robert Lewandowsk­i (r) van Polen probeert langs Tomoaki Makino van Japan te gaan. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname