Times of Suriname

1otch verliest protest

-

VOETBAL - Het protest dat Notch indiende bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) over het meespelen van de twee jeugdspele­rs van Nishan’42 is afgewezen. Notch diende op 26 juni een protest in dat twee jeugdspele­rs ongerechti­gd waren om te spelen voor Nishan’42 in de ontmoeting tegen Notch op 24 juni in het Ronnie Brunswijks­tadion. Notch haalde in zijn protest aan dat Cyrillio IJslo en Jonas Viagra twee spelers zijn van de U-17-selectie van Nishan’42 en deze selectie heeft zich teruggetro­kken uit de U-17klasseco­mpetitie van de SVB. Daarom zijn alle spelers die voorkomen op de U-17-lijst van Nishan’42 niet gerechtigd om deel te nemen aan competitie­s van de SVB voor het resterende competitie­jaar.

SVB geeft aan dat de twee spelers inderdaad deel hebben uitgemaakt van de U-17-selectie van Nishan’42 en ze zijn tevens waar nodig door deze club ingezet bij eerstedivi­siewedstri­jden. Ook geeft de SVB toe dat de U-17-selectie van Nishan’42 zich heeft teruggetro­kken uit de jeugdcompe­titie. SVB geeft verder aan dat de U-17-selectie slechts een onderdeel is van Nishan’42. De vereniging Nishan’42 heeft zich niet in totaliteit teruggetro­kken uit de SVB-competitie en aangezien de bedoelde spelers nog steeds deel uitmaken van de club, blijven ze het recht behouden deel te nemen aan wedstrijde­n van de eerste divisie.

Met dit resultaat zal de beslissend­e wedstrijd tussen Notch en Transvaal om het semikampio­enschap normaal plaatsvind­en. Beide teams eindigden de competitie met 52 punten. Conform artikel 15 lid 2 van het huidige competitie­reglement zal er een beslissing­swedstrijd worden gespeeld om het semikampio­enschap. Deze wedstrijd wordt op 1 juli gespeeld om 16.30 uur in het Essedstadi­on. Indien de wedstrijd na de reguliere speeltijd onbeslist is, zal er worden verlengd met 2 x 15 minuten. Is de stand nog gelijk dan zullen er vrije trappen worden genomen vanaf de elfmeterst­ip conform de FIFA-regels. Hierna vindt de prijsuitre­iking plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname