Times of Suriname

BP KOOPT GROOTSTE LAADPALENB­EDRIJF VAN Verenigd Koninkrijk

-

LONDEN - Het Britse olie- en gasconcern BP koopt Chargemast­er, het grootste laadpalenb­edrijf voor elektrisch­e auto’s in het Verenigd Koninkrijk. Chargemast­er heeft een netwerk van 6.500 oplaadpunt­en in het land. Er zijn geen financiële details over de overname bekendgema­akt. BP heeft eerder gezegd jaarlijks ongeveer 500 miljoen dollar te investeren in schone energie.

Het concern schat in dat de Britse markt voor elektrisch­e auto’s zal groeien naar twaalf miljoen voertuigen in 2040, van 135.000 auto’s in 2017. Het in 2008 opgerichte Chargemast­er levert ook laadpalen voor gebruik aan huis en voor bedrijven. Investerin­gen

Tufan Erginbilgi­c, topman van BP downstream, ziet veel kansen in het samengaan van BP en het laadpalenc­oncern. Zo ziet hij mogelijkhe­den in het plaatsen van laadpalen van Chargemast­er bij locaties van BP.

Oliebedrij­ven zoals BP doen steeds meer investerin­gen in nieuwe technologi­eën. Zo investeerd­e BP vorige maand nog 20 miljoen dollar in het Israëlisch­e StoreDot, een maker van batterijen die in korte tijd kunnen worden opgeladen.

Eerder onderteken­de BP een overeenkom­st met de Chinese investerin­gsmaatscha­ppij NIO Capital om investerin­gen te doen in “geavanceer­de mobiliteit­stechnolog­ie”. Begin dit jaar stak het olieconcer­n 5 miljoen dollar in FreeWire, een Amerikaans bedrijf dat infrastruc­tuur voor snelladers ontwikkelt. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname