Times of Suriname

Hogere omzet haalt HEMA niet uit rode cijfers

-

AMSTERDAM - HEMA heeft in het eerste kwartaal de omzet zien stijgen, maar leed nog wel altijd verlies. Dit bleek uit cijfers die de warenhuisk­eten gisteren publiceerd­e.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 2,8 procent op jaarbasis naar 291,4 miljoen euro, waarbij de groei online zelfs 25,0 procent bedroeg. Op vergelijkb­are basis daalde de omzet evenwel met 1,1 procent. “Met name door ongunstige weersomsta­ndigheden in Europa en stakingen in Frankrijk”, aldus HEMA. De genormalis­eerde EBITDA nam met 10,8 procent toe tot 19,5 miljoen euro. “Dit komt voor een belangrijk deel doordat we een hogere brutomarge hebben gerealisee­rd door inkoopverb­eteringen”, aldus CEO Tjeerd Jegen. Netto leed HEMA een verlies van 6,0 miljoen euro, hetgeen wel beter was dan het verlies van 12,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017. “We blijven vasthouden aan onze groeistrat­egie. Zo gaan we door met investeren in onze internatio­nale expansie. Met name in Duitsland willen we de komende jaren flink groeien, omdat onze nieuwe generatie winkels goede resultaten laten zien. Ook gaan we door met investeren in e-commerce. We zijn tevreden over de online omzet die wederom in het eerste kwartaal met dubbele cijfers is gegroeid”, zei topman Jegen.

Lion Capital, de eigenaar van HEMA, onderzoekt momenteel de strategisc­he opties voor de warenhuisk­eten. “Zolang dit proces nog niet is afgerond, zullen er geen mededeling­en worden gedaan over de inhoud en de tijdsduur.” (Beursduive­l/Foto: RetailDeta­il)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname