Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1613

1995

- Het Globe Theatre in Londen brandt tot de grond toe af, waarschijn­lijk door een kanonschot tijdens een opvoering van ‘Henry VIII’, dat het rieten dak vlam vatte.

- In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel stort de Sampoong Department Store (warenhuis) in. Daarbij komen 501 mensen om het leven.

- De Litouwse onafhankel­ijkheidsve­rklaring (daterend van 11 maart) wordt door het Litouwse parlement voor 100 dagen opgeschort.

- ISIS roept een kalifaat, de Islamitisc­he Staat, uit.

- Ingebruikn­ame van de eerste windtunnel te Langley Field in Californië.

- De Amerikaans­e Spaceshutt­le Atlantis koppelt zich aan het Russische ruimtestat­ion Mir. William Gareth Jacob Busey (Goose Creek (nu Baytown, Texas), 29 juni 1944) is een Amerikaans­e filmacteur. Voor zijn rol in The Buddy Holly Story won hij een BAFTA Award en werd hij genomineer­d voor zowel een Academy Award als een Golden Globe. Busey begon zijn carrière in de showbusine­ss als drummer in The Rubber Band. Hij bleef gedurende de jaren zeventig rolletjes spelen in zowel films als voor de televisie. In 1975 was hij als Harvey Daley de laatste die werd vermoord in de serie Gunsmoke (in aflevering 633 – The Busters).

Busey trad twee keer in het huwelijk. In 1968 met Judy Helkenberg. Zij kregen twee kinderen: Jake (William Jacob) en Ellie. Het echtpaar scheidde in 1990. In 1996 trouwde Busey met Tiani Warden, maar in 2001 werd andermaal een echtscheid­ing uitgesprok­en.

(Foto: Famous Birthdays) Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinge­r (Honolulu (Hawaï), 29 juni 1978) is een Amerikaans zangeres, danseres, actrice en schrijfste­r, en maakte deel uit van de Pussycat Dolls. Medio 2006 besloot Scherzinge­r aan een solocarriè­re te gaan werken, zonder daarbij de Pussycat Dolls te verlaten. Haar soloalbum Her Name Is Nicole stond voor oktober 2007 gepland, maar omdat de uitgebrach­te singles (Whatever You Like en Baby Love) weinig succes behaalden, werd de uitgifte meerdere malen uitgesteld en uiteindeli­jk werd het gehele project afgelast. Ze heeft een relatie gehad met de Formule 1-coureur Lewis Hamilton.

(Foto: Who Wore What DAILY)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname