Times of Suriname

Werkruimte Bikers Unit na restaurati­e weer in gebruik

-

PARAMARIBO – De werkplaats van de Bikers Unit aan de Zwartenhov­enbrugstra­at is na iets langer dan twee maanden van renovatie, weer in gebruik genomen. Leden van de Bikers Unit die hun werkzaamhe­den gedurende deze periode vanuit politiebur­eau Ressort Centrum aan de Keizerstra­at moesten uitvoeren, mochten vanaf donderdag weer op hun gebruikeli­jke werkplek starten. De Surinaamse Politiebon­d (SPB) renoveerde het gebouw na afstemming met de korpschef en de minister van Justitie en Politie. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Het pand dat al enige tijd in deplorabel­e staat verkeerde, kon door leden van de Bikers Unit niet meer worden betreden. De korpschef zorgde ervoor dat de bikers op het politiebur­eau aan de Keizerstra­at werden ondergebra­cht. Raoul Hellings, voorzitter van de politiebon­d, zei bij de oplevering en overdracht dat het niet de bedoeling van het SPBbestuur is om de taken van de werkgever over te nemen. “We zijn nog steeds van mening dat het scheppen van aangename werkomstan­digheden nog steeds een taak is van de werkgever casu quo het Ministerie van Justitie en Politie en zullen aan die gedachte blijven vasthouden. Laat er dus geen enkel twijfel ontstaan.” Hellings gaf verder aan dat het bestuur zijn verantwoor­delijkheid op zich heeft genomen om te werken aan de wensen van de leden. Toen na gesprekken met de korpschef en minister duidelijk werd dat er geen middelen beschikbaa­r waren, besloot de bond de renovatie op zich te nemen. Hij vraagt aan de bikers om netjes met het gebouw om te gaan en deed een verzoek aan de korpschef en de minister om er werk van te maken, om de omstandigh­eden niet alleen bij dit gebouw, maar ook alle overige faciliteit­en van het KPS, binnen niet al te lange tijd drastisch te verbeteren.

Korpschef Roberto Prade en minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie compliment­eerden de SPB voor dit initiatief. De minister zegt dat het bestuur van de politiebon­d bewezen heeft wat de basis is voor leiderscha­p. “Ik moet u bedanken voor deze proactieve handeling om daar waar de werkgever tot nog toe tekort is geschoten om daaraan invulling te geven”, zei hij. De bewindsman geeft aan dat er licht aan het einde van de tunnel is voor de beschikbaa­rheid van middelen. “We gaan goede tijden tegemoet en het blijft niet bij loze woorden.” Hij voegde tot slot eraan toe overtuigd te zijn dat de middelen om die veiligheid terug te brengen beschikbaa­r gesteld zullen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname