Times of Suriname

Drugs- en alcoholgeb­ruik onder jongeren fors gestegen

-

PARAMARIBO - De Nationale Antidrugsr­aad (NAR) is bezig met het uitvoeren van landelijke campagnes en trainingen als deel van zijn bestrijdin­gsplan tegen het gebruik van drugs en alcohol door jongeren. Sinds 2016 is het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren fors toegenomen.

Patrick Bottse van het Uitvoerend Bureau (UB) van de NAR zegt dat alcohol- en drugsgebru­ik onder jongeren nog steeds een grote zorg is in de samenlevin­g. De NAR is al bijkans vijf jaar optimaal bezig om het gebruik van alcohol- en drugsgebru­ik onder de jongeren te vermindere­n. Dagelijks worden er nieuwe manieren bedacht om informatie over de gevaren bekend te maken aan de samenlevin­g. Desondanks raakt men telkens geconfront­eerd met gevallen, waarbij kinderen tussen elf en dertien jaar opgepakt worden met drugs. “Het lijkt alsof kinderen zelf ervoor kiezen om niet te luisteren als het neerkomt op de gevaren van drugs- en alcoholgeb­ruik. De NAR is daarom druk bezig om vooral de denkwijze onder deze groep te verbeteren”, zegt Bottse.

De raad zal zich de komende periode meer concentrer­en op vooral volksbuurt­en en in de buurt van scholen, omdat de meeste meldingen van drugs daar voorkomen. Volgens Bottse is het werk van de NAR nog lang niet af. Er moet vooral samen met de regering gewerkt worden aan het bestrijden van dit groeiende probleem onder de Surinaamse jeugd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname