Times of Suriname

Vereniging van Installate­urs had ontmoeting met NH

-

PARAMARIBO - De Vereniging van Installate­urs in Suriname (VIS) had op 25 juni een werkbespre­king met de directeur van het Ministerie van Natuurlijk­e Hulpbronne­n, Dave Abeleven, en consultant Michael Kopinsky.

Na een presentati­e over de komende ontwikkeli­ngen in het kader van de nieuwe wetgeving en spelregels, die van kracht zijn sinds maart 2016 inzake de instelling van een Energie Autoriteit Suriname (EAS), werd gediscussi­eerd over het op te stellen Energie Sektor Plan (ESP). Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Enkele leden van de VIS zullen een bijdrage leveren aan het ESP, waarna de drafts opgestuurd zullen worden voor commentaar en suggesties. VISvoorzit­ter Bindraben Panday dankte het ministerie en de consultant voor de uitnodigin­g. Hij hoopt op een vruchtbare samenwerki­ng in de toekomst. Het VISbestuur zei liever eerder te zijn uitgenodig­d. Er werd hierbij verwezen naar enkele brieven. Er werd geen geheim gemaakt van de verstoorde relaties met de nieuwe directies van de EBS en SWM. Daarvoor waren de samenwerki­ngsbanden wel goed.

Het noodzakeli­jke public private partnersch­ap blijkt nog niet bij alle parastatal­en te zijn doorgedron­gen, ondanks dat de regering dat hoog in haar vaandel voert. Kopinsky, die al jaren de motor is achter de EAS en ESP, was hoopvol gestemd dat stapsgewij­s alle actoren zich zullen scharen achter de nieuwe wet en regelgevin­g. Het VISbestuur besprak diverse issues de installati­esector rakende, alsook de problemen waarmee de installate­urs zitten zoals keuringsno­rmen, kwaliteits­verbeterin­g, ondernemer­sethiek, beunhazeri­j, erkennings­regeling, veiligheid en alles wat betrekking heeft op een efficiënte en veilige installati­esector in Suriname. De Vereniging van Installate­urs blikt terug op een goede meeting met NH, waarbij veel duidelijkh­eid is verschaft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname