Times of Suriname

)UDQNULMN ]HW GXL]HQGHQ DJHQWHQ LQ YRRU NORSMDFKW RS RQWVQDSWH FULPLQHHO

-

)5$1.5I-. )rankrijk heeft . agenten vrijge maakt voor de jacht op de beruchte crimineel 5edoine )awd die uit een gevangenis ten zuiden van 3arijs is ont snapt. 2ok de politie buiten )rankrijk is gevraagd uit te kijken naar de man.

3remier Edouard 3hilippe zei tegen de )ranse zender RTL dat het oppakken van de jarige )awd de hoogste prioriteit heeft. )awd is zon dag ontsnapt uit de gevange nis van 5pau, ten zuidoosten van 3arijs.

0inister van -ustitie 1icole %elloubet zei dat de ontsnap ping mogelijk lang geleden is voorbereid. Ze liet weten dat er mogelijk een verband is tussen de ontsnappin­g en de drones die enkele maanden geleden over het cellencom ple[ vlogen.

)awd wist te ontsnappen met steun van mensen van buiten de gevangenis. 2m de aan dacht van het gevangenis­per soneel af te leiden, meldden enkele gewapende mannen zich bij de ingang van de gevangenis om de vrijlating van de crimineel te eisen. Tegelijker­tijd landde er een helikopter op de binnenplaa­ts van de gevangenis. 0et dat toestel wist )awd te ontsnap pen. +ij zat een lange celstraf uit voor een gewapende over val en de moord op een poli tieagente.

+et is niet de eerste keer dat )awd uit de gevangenis ont snapt. In gijzelde hij vier bewaarders en hij blies met d\namiet een gat in de buitenmuur. 1a zes weken werd hij weer opgepakt.

)awd is ppn van de bekendste criminelen in )rankrijk. +ij heeft eerder laten weten dat de film Scarface hem heeft gewnspiree­rd.

In kwam )awd vrij na dat hij al tien jaar gevangen had gezeten. Daarna werd hij in )rankrijk bekend door op tredens in meerdere televisie shows. (NU)

 ??  ?? Franse politieage­nten staan dichtbij een verlaten helikopter.
(Foto: The National)
Franse politieage­nten staan dichtbij een verlaten helikopter. (Foto: The National)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname