Times of Suriname

3ROLWLH %HOJLs YHULMGHOW DDQVODJ )UDQNULMN

-

%EL*IÉ De %elgische jus titie en politie hebben zater dag in %russel een bomaan slag verijdeld die voor later die dag op een conferenti­e van de Iraanse oppositiep­artij 0E. in het )ranse 9illepinte was gepland. De jarige $mir 6 en zijn jarige vrouw 1asimeh 1, beiden %elgisch maar van Iraanse afkomst, zijn aangehoude­n op verdenking van µpoging tot terroristi­sche moord en het voorbereid­en van een ter roristisch misdrijf¶, aldus een mededeling van het federaal parket en de %elgische veilig heidsdiens­t.

+et stel werd zaterdagmi­d dag door speciale eenheden van de politie in zijn auto aangehoude­n in de %russelse gemeente 6int 3ieters :oluwe. $an boord werden ongeveer gram van de springstof T$T3 en een ont stekingsme­chanisme aange troffen. De springstof werd gecontrole­erd tot ontplof fing gebracht. Tegelijker­tijd werd in )rankrijk een ver moedelijke medeplicht­ige, 0erhad $ , gearrestee­rd. In Duitsland is een Iraanse diplomaat van de ambas sade in :enen, de jarige $ssadollah $ aangehoude­n. +ij zou contactper­soon zijn geweest. In de %elgische plaatsen :ilrijk, %oom, 8kkel, %ergen en Leuze en +ainaut zijn huiszoekin­gen uitgevoerd. +et parket ver spreidt in het belang van het lopend onderzoek geen ver dere informatie. +et 0E. 0oudjahidi­nes du 3euple Iranien werd in opgericht en in door de Iraanse regering illegaal ver klaard. 2p de conferenti­e wa ren volgens het federaal par ket ongeveer . personen aanwezig.

+et koppel kwam volgens %elgische media uit :ilrijk vlakbij $ntwerpen. 9olgens Het Laatste Nieuws heeft de vrouw inmiddels gedeelteli­jk bekend.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname