Times of Suriname

KrRatis YerGer na straIsFKRS­SentKrille­r

-

VOETBAL - Kroatië heeft voor de tweede keer de kwartfinal­es van het WK voetbal bereikt. De ploeg van sterspeler Luka 0odric had in Ni]jni Novgorod ]ijn handen vol aan het stugge DeneParken en won na strafschop­pen. Na Pinuten voetbal was de stand - door goals van 0athias µ=anka¶ -¡rgensen en 0ario 0and]ukic. ,n de strafschop­penreeks Piste Kroatië twee keer, Paar DeneParken liet ]owaar nog een Pisser Peer noteren. De wedstrijd kende een turbulent begin, waarin beide landen al na drieënhalv­e Pinuut hadden gescoord een WK-record. De goals ]elf waren Pinder spectacula­ir. -¡rgensen Paakte

- door de bal via de hand van de doelPan binnen te schieten.

Aan de gelijkPake­r van 0ario 0and]ukic ging een reeks Deense blunders vooraf. Het vervolg van de wedstrijd was aan]ienlijk Pinder spectacula­ir, al kregen beide ploegen enkele kansen. De Kroaten naPen doelPan Kasper SchPeichel enkele keren onder vuur en naPens de Denen kreeg 0artin Braithwait­e een kans en raakte &hristian Eriksen de kruising.

Na rust was er nog Paar weinig aan. Het kwalitatie­f betere Kroatië kon het spel even niet Peer Paken en ver]andde in oeverloos gebrei op het Piddenveld. Enkele oprispinge­n in de e[tra tijd van de tweede helft schot van ,van 5akitic en Braithwait­e konden een verlenging niet voorkoPen. En ook die leverde weinig op. Tot de de Pinuut Ante 5ebic rende alleen op doelPan SchPeichel af, ging erlangs en werd neergehaal­d. Dader 0athias -¡rgensen kwaP weg Pet geel, Paar de bal ging uiteraard wel op de stip.

Luka 0odric kon daardoor de wedstrijd beslissen, Paar SchPeichel redde. Ook in de nood]akelijk geworden penaltyser­ie stopte de Deen er twee. &ollega Danijel Subasic keerde er echter drie - van &hristian Eriksen, Lasse Sch|ne en Nicolai -¡rgensen en werd daarPee de held van de avond. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname