Times of Suriname

Suriname eindigt op de vierde plaats

-

BASKETBAL - Suriname heeft geen medaille in de wacht kunnen slepen in de Fédération Internatio­nale de Basketball FIBA Men’s Americup 2021 Caribbean pre-qualifiers. 2ns land verloor zaterdag in de Anthony Nestysport­hal van Barbados met 81-75 om de derde vierde plaats. Guyana ging ervandoor met het kampioensc­hap door in de finale te winnen van Antigua en Barbuda met 83-70. Guyana en Antigua en Barbuda plaatsen zich voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers dat in september van start zal gaan. 2efenmeest­er Ludwig Belgrave was helemaal niet tevreden met de uitslag en positie waar het team is gesindigd. Belgrave geeft aan dat van al de wedstrijde­n die Suriname heeft gespeeld, hij het meest teleurgest­eld is in de nederlaag tegen Barbados. ³Nadat we de halve finale hadden verloren, hadden we verwacht het toernooi toch nog met een prijs af te sluiten, maar het is ons niet gelukt’, zegt hij. De wedstrijd eindigde gelijk 6767 . In de e[tra vijf minuten versloeg Barbados Suriname met 81-75 en gaat met brons naar huis. Akeem Marsh van Barbados werd de topscoorde­r met 34 punten, terwijl Gylan Watamaleo twintig punten noteerde voor Suriname.

Deze zege betekent veel voor ons land. Hopelijk inspireert het deze maar ook de volgende generatie en is het een sein voor onze overheid om meer te investeren in sport in het algemeen en basketbal in het bijzonder´, aldus bondscoach Junior Hercules van Guyana die heel blij was na de gewonnen finale. Stanton Rose, die in de eindstrijd uitblonk met 23 punten en zeven assists, werd uitgeroepe­n tot MVP van het toernooi. Rose hoorde ook bij het All-Star team van de vijf beste spelers van het toernooi. 2ok Leter werd in dat team gekozen.

Sint Vincent and the Grenadines eindigde na de 8268 overwinnin­g op Grenada op de vijfde plaats en Grenada op de zesde. Montserrat werd zevende en Berbuda achtste. Montserrat won de ontmoeting met 57-47.