Times of Suriname

Brazilië naar kwartfinal­es

-

V2ETBAL - Titelfavor­iet Brazilis heeft gisteren de kwartfinal­es van het WK bereikt. In Samara werd Me[ico mede door een doelpunt van sterspeler Neymar met 2-0 opzij gezet. Vroeg in de tweede helft zorgde de 26-jarige aanvaller zelf voor het openingsdo­elpunt door de bal van dichtbij binnen te glijden; zijn tweede treffer op dit WK. In de slotminute­n had Neymar ook een belangrijk­e rol bij de 2-0 van invaller Roberto Firmino. Het is de zevende keer op rij dat Brazilis minimaal de laatste acht haalt op een WK. Voor de Me[icanen is het juist al de zevende achtereenv­olgende keer dat de achtste finales het eindstatio­n zijn.

In de Samara Arena gaf Me[ico de Braziliane­n in de eerste helft goed partij, al waren het de ‘Goddelijke Kanaries’ die een overwicht hadden en ook de meeste kansen kregen. Zo moest doelman Guillermo 2choa in de beginfase redden bij inzetten van Neymar en Gabriel Jesus. Toch waren echt grote kansen schaars voor Brazilis, doordat Me[ico de zaken defensief behoorlijk op orde had. De Me[icanen stichtten zelf ook gevaar in de redelijk vermakelij­ke eerste helft, maar wachtten daarbij vaak te lang met schieten. Inzetten van onder anderen Hirving Lozano en Hector Herrera werden geblokt.

Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft werd de ban gebroken door Neymar. De sterspeler was attent bij een lage voorzet van Willian en zorgde voor de verdiende voorsprong van Brazilis. De ‘Seleçao’ ging op zoek naar meer en kreeg daar ook de kansen voor, mede doordat Me[ico meer ruimte weggaf. Paulinho en Willian kregen de gelegenhei­d om uit te halen, maar in beide gevallen voorkwam een fraaie redding van keeper 2choa de 2-0. De slotfase werd gekenmerkt door overtredin­gen en slordighed­en, waardoor het kwartfinal­eticket nooit echt in gevaar kwam voor Brazilis. De ZuidAmerik­aanse fans mochten zelfs nog een keer juichen toen Firmino alert was, nadat 2choa redde op een inzet van uitblinker Neymar. (Nusport)

??  ?? Neymar van Brazilie doet alles om het leder in zijn bezit te krijgen, terwijl Carlos Salcedo van Mexico dit probeert te voorkomen.
(Foto: FIFA)
Neymar van Brazilie doet alles om het leder in zijn bezit te krijgen, terwijl Carlos Salcedo van Mexico dit probeert te voorkomen. (Foto: FIFA)