Times of Suriname

Beslissing­swedstrijd om semikampio­enschap uitgesteld

-

V2ETBAL - De ontmoeting om het semikampio­enschap van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond tussen Transvaal en Notch, is zondagmidd­ag niet doorgegaan. Zaterdag heeft de SVB aan beide vereniging­en meegedeeld dat de beslissing­swedstrijd is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Notch verloor de laatste reguliere competitie­wedstrijd van Nishan’42 in eigen huis met 2-3 en doordat Transvaal zijn laatste ontmoeting van Botopasie won met 2-0, zijn beide vereniging­en op de tweede plaats gesindigd met 52 punten.Volgens artikel 15 lid 2 van het huidige competitie­reglement zal er een beslissing­swedstrijd worden gespeeld om het semikampio­enschap. Maar Notch heeft een protest ingediend tegen het meespelen van twee jeugdspele­rs van Nishan’42. Notch geeft in zijn protest aan dat Cyrillio Ijslo en Jonas Viagra voor de U-17selectie van Nishan’42 spelen en doordat de U-17 selectie zich heeft teruggetro­kken, deze twee spelers ongerechti­gd zijn om te spelen. Donderdag heeft de SVB het protest behandeld en Notch in het ongelijk gesteld.

Notch heeft deze zaak niet hierbij laten liggen, maar heeft hoger beroep aangeteken­d. In de komende week zal het hoofdbestu­ur van de SVB deze ‘hoger beroepszaa­k’ behandelen. Totdat er geen uitspraak komt van het hoofdbestu­ur, zal de wedstrijd niet gespeeld worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname