Times of Suriname

België wint nipt

-

Belgis heeft met hangen en wurgen de kwartfinal­es van het WK bereikt. Vanuit een kansloos lijkende positie knokten De Rode Duivels zich in de laatste minuut langs Japan 3-2. Belgis kwam na rust razendsnel met 0-2 achter door treffers van Genki Haraguchi en Takashi Inui, waardoor uitschakel­ing aanstaande leek. Jan Vertonghen en Marouane Fellaini brachten de stand echter weer op gelijke hoogte, waarna een verlenging aanstaande leek. In de laatste minuut sloeg Nacer Chadli echter toe, waardoor de Belgen zich in de kwartfinal­es plaatsen. De Belgen speelden een moeizame eerste helft. Al in de eerste minuut loste Shinji Kagawa een waarschuwi­ngsschot af, dat niet eens zo ver naast het doel van Thibaut Courtois zeilde. De Japanners voetbalden prima mee en gaven geen echt grote kansen weg. Hoewel de eerste helft goed afliep voor de Belgen, ging het in de tweede helft helemaal mis. Na 48 minuten tastte Vertonghen mis bij een pass van Gaku Shibasaki, waardoor Haraguchi vrij door kon op Courtois. En schoot raak 0-1. Die vroege domper was snel vergeten geweest als Eden Hazard een minuut later iets fortuinlij­ker was geweest. De Chelsea-vedette raakte de paal. Kort daarna was het aan de andere kant wel weer raak. Vincent Kompany kopte een voorzet recht in de voeten van Kagawa, die Inui aanspeelde en knap het leder schoot 0-2. Met de moed der wanhoop probeerde Belgis de aansluitin­gstreffer te vinden. Twintig minuten voor tijd was het raak. Vertonghen kopte vanuit een moeilijke hoek knap raak 1-2. Daarmee had Belgis het vertrouwen in een goede afloop helemaal terug. Drie minuten na de aansluitin­gstreffer trok Fellaini de stand gelijk. Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de winst. In de laatste minuut was het dan toch Belgis dat toesloeg. Bij een geweldige counter stapte Romelu Lukaku slim over de bal, waarna Chadli raak kon schieten 3-2.