Times of Suriname

µ'ode¶ YrouZ leYend in NoelinJ PortuariuP JeYonden

-

,n =uid $Irika is een vrouw snel naar het ]iekenhuis ge bracht nadat ]e levend in het mortuarium gevonden werd. 'e vrouw lag al in de koeling nadat ]e dood was verklaard door het ambulancep­ersoneel. Het ambulancep­ersoneel kon geen teken van leven bij de vrouw ontdekken verklaar den ]e aan de =uid $Irikaanse nieuwssite TimesLive.

'e vrouw was buiten bewust ]ijn na een verkeerson­geval waarbij twee anderen waren overleden. Ook medewerker­s van het mortuarium waar ]e naartoe werd gebracht ]agen niets vreemds toen ]e haar de koeling inschoven. 3as toen iemand later nog even iets wilde controlere­n werd ge constateer­d dat de vrouw nog ademhaalde.

Na de bi]arre ontdekking werd de vrouw met spoed naar het ]iekenhuis gebracht waar ]e nu nog steeds ver blijIt. 'e medewerker van het mortuarium die de vrouw le vend aantroI is ]ich doodge schrokken. ³-e verwacht niet dat je die koeling opent en een levend iemand aantreIt. .un je je inbeelden dat we met de autopsie waren begonnen en haar hadden vermoord"´ (r wordt onder]ocht hoe dit heeIt kunnen gebeuren. *errit %radnick manager bij de =uid $Irikaanse hulpverle ning vertelde aan TimesLive dat er ³geen bewijs van nala tigheid is´ en dat dit ³niet is gebeurd door slechte training van het ambulancep­ersoneel´. Het is niet voor het eerst dat een levend iemand in het mortuarium wordt gevonden. (erder dit jaar werd een ge vangene onterecht dood ver klaard. Hij werd vlak voor ]ijn autopsie wakker.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname