Times of Suriname

³'LHQVWYHUOH­QLQJ ]LHNHQKXL]HQ GUHLJW LQ HONDDU WH VWRUWHQ´

-

3$5$0$5,%2 ³'H GLHQVWYHUO­HQLQJ ELM GH ]LHNHQKXL]HQ GUHLJW LQ HONDDU WH VWRUWHQ GRRU GH SUREOHPHQ GLH HU KHHUVHQ ELQQHQ GH JH]RQGKHLGVVH­FWRU HQ ZLM YDQ KHW JH]RQGKHLGVFR­O OHFWLHI ZLOOHQ GDDURP RQ]H ELMGUDJH OHYHUHQ RP GLW WH YRRUNRPHQ´ ]HJW 5R\ +DYHUNDPS ERQGVYRRU]LWWHU YDQ KHW 6LQW 9LQFHQWLXV =LHNHQKXLV HQ GH 0HGLVFKH =HQGLQJ +HW FROOHF WLHI KHHIW KLHURYHU VSHFLDDO JHVSURNHQ PHW GH 1DWLRQDOH =LHNHQKXLVU­DDG 1=5

9olgens de Eondsvoor]itter is het voornaaPst­e ]orgpunt van de ge]ondheidsse­ctor de µuit Eetaling van de leverancie­rs¶. ³De leverancie­rs ]iMn enorP EelangriMN Zant ]iM heEEen een hele EelangriMN­e taaN voor de ]org. $ls die niet op tiMd Eetaald Zorden Nunnen die ooN niet altiMd de diensten EliM ven garanderen. $ls ]iM stop pen dan ]al de gehele ]org in elNaar storten en ZiM Zeten dat de situatie nu daar naartoe leidt dus ZiM doen er alles aan oP dat te voorNoPen.´ 9olgens +averNaPp ]iMn de voornaaPst­e proElePen Ein nen de sector achteruitg­ang van de NZaliteit van de ]org late uitEetalin­g van salarissen overeenNoP­sten die niet Nun nen Zorden aangegaan door teNort aan Piddelen geteNen de overeenNoP­sten die niet uitgevoerd Nunnen Zorden teNort aan Eenodigdhe­den op de ZerNvloer voor]ieningen Einnen de geneesPidd­elen Nlapper die steeds Pinder Zorden en ]orggeniete­rs die steeds Poeten Eetalen voor Ee]oeNen aan de doNter oI het aIhalen van PediciMnen EiM de apotheNen.

+averNaPp ]egt dat de ver schillende Eonden die ver enigd ]iMn in het collectieI Eereid ]iMn te helpen Zaar het Poet oPdat uiteindeli­MN de totale ge]ondheidsse­ctor een ieder nodig heeIt. 7iMdens het gespreN Pet de 1=5 heEEen de Eonden gesproNen over de verschille­nde proElePen en de ernst van de ]aaN. ³:iM heEEen aangegeven dat ZiM Eereid ]iMn te helpen dus ZiM NiMNen uit naar het volgende gespreN ]odat ZiM de oplos sing en aanpaN van de pro ElePen Ereedvoeri­g Nunnen aanpaNNen.

+et collectieI laat Zeten dat het heeIt Eesloten oP de pro ElePen Pet het 1=5 te Ee spreNen oPdat ondanNs dat het eerder gespreNNen heeIt gevoerd Pet de Pinister van 9olNsge]ondheid en de ad viesgroep van het .aEinet van de 3resident de situatie Einnen de sector niet is ver Eeterd en volgens heP aan het instorten is.

+et *e]ondheidsco­llectieI Eestaat uit de Eonden van het DiaNonesse­nhuis het 5ooPs .atholieNe =ieNenhuis het 0unrga 0edisch &entruP de 0edische =ending de Stichting 5egionale *e]ond heidsdiens­t en de %edriMven *eneesPidde­len 9oor]iening SurinaPe. VRT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname