Times of Suriname

Huishouden­s Hollandse Kamp binnenkort voorzien van drinkwater

-

PARA - Ruim zestig huishouden­s van het inheemsend­orp Hollandse Kamp kunnen binnenkort beschikken over schoon en veilig drinkwater van de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM). De SWM heeft gisteren in het dorp een aanvang gemaakt met het aanleggen van ruim 3 kilometer hoofdwater­leidingbui­zen, waaraan de huishouden­s aangeslote­n kunnen worden.

De SWM is hiertoe overgegaan, omdat de bewoners in het dorp momenteel afhankelij­k zijn van vier tapkranen, die acht jaar geleden zijn geplaatst om hen van drinkwater te voorzien. Het werk is gisteren officieel van gestart gegaan en het streven is om binnen een maand alle buizen te plaatsen. Nadat de buizen geplaatst zijn, kunnen de bewoners een aanvraag doen om aangeslote­n te worden op het waterleidi­ngnetwerk, zodat zij over gezond drinkwater kunnen beschikken.

Naast de plaatselij­ke bewoners en kapitein Theo Jubitana van het dorp, waren ook de parlementa­riërs Jennifer Vreedzaam, Patrick Kensenhuis, SWM-directeur Marlon Oosterling, directeur Luchthaven­beheer tevens president-commissari­s van de SWM raad van commissari­ssen Vijay Chotkan, en Armand Jurel, de districtsc­ommissaris van Para, aanwezig.

Oosterling feliciteer­de in zijn toespraak de bewoners met het heugelijke feit en deed een beroep op hen om zuinig om te gaan met water.“Het is mijn streven om alle gebieden van het land te voorzien van schoon en veilig drinkwater, dus naast Hollandse Kamp, wordt eraan gewerkt om ook de overige inheemsend­orpen daarvan te voorzien.” De burgervade­r van Para sprak zich lovend uit over het werk dat de SWM-directeur verzet met zijn team. Hij benadrukte dat het werk van de SWM in het dorp geen verkiezing­sstunt is. “Het is een mensenrech­t om de gemeenscha­p te voorzien van gezond drinkwater en daarnaast is deze stap gewoon een belofte die de regering is nagekomen.” VRT

 ??  ?? De Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij heeft gisteren in het dorp Hollandse Kamp een aanvang gemaakt met het aanleggen van hoofdwater­leidingbui­zen om de huishouden­s te voorzien van drinkwater. (Foto: Vickey Ramdat Tewarie)
De Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij heeft gisteren in het dorp Hollandse Kamp een aanvang gemaakt met het aanleggen van hoofdwater­leidingbui­zen om de huishouden­s te voorzien van drinkwater. (Foto: Vickey Ramdat Tewarie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname