Times of Suriname

Collegejaa­r 2017-2018 dreigt in gevaar te komen

-

PARAMARIBO - De Vakverenig­ing Wetenschap­pelijk Personeel van de Universite­it (VWPU) geeft aan dat indien er niet snel een oplossing wordt bereikt, het collegejaa­r 20172018 een verloren collegejaa­r zal zijn voor de studenten. De VWPU is in actie en eist een salariscor­rectie. Het universite­itsbestuur stelt dat in maart 2018 een principeak­koord is bereikt met de VWPU met onder meer een 40 procent voorschot op het salaris.

De VWPU eist een 100 procent salariscor­rectie. Hiervoor wordt het vertrekpun­t gehanteerd dat in 2017 door de overheid aan onderwijsg­evenden een gemiddelde looncorrec­tie variërend van 96 tot 104 procent is toegekend. De VWPU meent hier aanspraak op te maken. De laatste keer dat het personeel aangeslote­n bij deze bond een salari scorrectie heeft gehad, was in 2013.

Dennis Wip, voorzitter van de VWPU, geeft aan dat de bond is uitgenodig­d voor een gesprek met de minister op dinsdag. Hij hoopt dat het gesprek succesvol zal zijn, zodat in overleg met de decanen en het studentenb­estuur bekeken kan worden hoe de gemiste tentamens en herkansing­en ingehaald kunnen worden. De bondsvoorz­itter benadrukt dat alleen het onderwijsp­roces is stopgezet voornameli­jk het verzorgen van colleges en het begeleiden van studenten die moeten afstuderen, terwijl de overige afdelingen zoals de dienstverl­ening en het verrichten van onderzoeke­n normaal voortgang vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname