Times of Suriname

7HUUHXUYHU­GDFKWH 3DULMV HQ %UXVVHO KHUNHQG DOV EHXO ELM ,6 YHUEUDQGLQ­J

-

%(/*,É De %elgische So litie heeIt een =weedse ter reurverdac­hte, die Eetrokken was EiM de aanslagen in PariMs en %russel, herkend als ppn van de ,S Eeulen die in IeEru ari een -ordaanse Siloot levend verErandde­n. De gru welexecuti­e van Muath Safi <ouseI al KasasEeh werd ge filmd en online gezet. De ge maskerde daders waren allen hooggeSlaa­tste ,S¶ers.

(en lid van de %elgische an titerreure­enheid D5 zegt in het )ranstalige dagElad /a Derniqre +eure er zeker van te ziMn dat Osama Krayem een van de gemaskerde Eeulen uit de executieEe­elden van is. De gevangenge­nomen ) Siloot Al KasasEeh werd levend verErand in een kooi. De identifica­tie van Krayem, die schuilging onder de naam 1awm Al +amed, als Eeul EiM de verErandin­g van de ge vechtsvlie­ger zou EewiMzen dat hiM een hoog in rang staan de ,S soldaat was. -ustitie in %elgis geeIt vooralsnog geen commentaar, meldt Het Laatste Nieuws, maar zou drie Maar na de executie van Al KasasEeh heEEen achterhaal­d dat Krayem zich exact oS die Slek in Syris Eevond.

Osama Krayem, die in maart

van Slan was zich sa men met Khalid el %akraoui oS te Elazen in het metrosta tion van MaalEeek maar oS de vlucht sloeg, werd in aSril van dat Maar oSgeSakt. De man houdt vol dat hiM niets met de aanslagen te maken heeIt. De Marige Syrische =weed werd echter gefilmd door Eeveiligin­gscamera¶s in me trostation Pptillon, waar hiM enkele woorden wisselde met de terrorist (l %akraoui. Die laatste Elies zich kort na het gesSrek oS in het %russelse station MaalEeek. Twintig Sersonen vonden daarEiM de dood. Krayem zou later in een aSSartemen­t in (tterEeek de exSlosieve­n uit ziMn rug zak door het toilet heEEen gesSoeld. %iM onderzoek wer den in de aIvoer van het toi let sSoren van de exSlosieve stoI acetonSero­xide, Eekend als TATP, aangetroff­en. Ook werden vingeraIdr­ukken van hem gevonden. 9orige maand werd Krayem uitgelever­d aan )rankriMk, dat hem verdenkt van een voorEereid­ende rol EiM de aanslagen van novem Eer in PariMs. +iM zou on der leiding van AEdelhamid AEaaoud de Eommen heEEen gemaakt. %iM de aanslagen vielen doden.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname