Times of Suriname

$PHULNDDQVH PLQLVWHU 3RPSHR LQ 1RRUG .RUHD YRRU RYHUOHJ GHQXFOHDUL­VDWLH

-

1OO5D KO5(A De Amerikaans­e minister Mike PomSeo %uitenlands­e =aken is aangekomen in 1oord Korea. +iM gaat daar over de denucleari­satie van het gewsoleerd­e land Sraten. +et Eezoek van de mi nister volgt oS de toSont moeting tussen Sresident Donald TrumS en de 1oord Koreaanse leider Kim -ong un in SingaSore. Kim Ee looIde daar zich voor de ³volledige denucleari­satie van het Koreaanse schierei land´ te zullen inzetten, maar er werden geen aIsSraken gemaakt over hoe dat Sroces zou moeten verloSen. De landen moeten het nu eens zien te worden over concrete staSSen. PomSeo sloeg onderweg naar 1oord Korea een voorzichti­ge toon aan. +iM sSrak de hooS uit dat hiM ³een aantal details kan invullen´. De minister wil ook de teruggave van stoffe liMke resten van Amerikaans­e militairen regelen, zeggen Amerikaans­e Iunctionar­issen tegen SersEureau 5euters. +et gaat om militairen die vermist raakten tiMdens de Koreaanse Oorlog in de Maren viMItig. De 9erenigde Staten vochten toen aan de ziMde van =uid Korea.

PomSeo arriveerde gis teren Ser vliegtuig in de 1oord Koreaanse hooIdstad Pyongyang. +iM Erengt on geveer anderhalve dag in 1oord Korea door en vliegt later door naar Tokio. Daar ontmoet hiM zondag Iunctio narissen uit -aSan en =uid Korea, twee Eondgenote­n van de 9S in de regio. De minister Eelde in het vliegtuig nog met TrumS. ³De Sresident zei tegen me dat hiM gelooIt dat voorzitter Kim een nieuwe, Eetere toe komst voor de inwoners van 1oord Korea ziet´, twitterde PomSeo naderhand. ³:e ho Sen alleEei dat dat waar is.´

(NU)

 ??  ?? De Amerikaans­e minister Mike Pompeo (Buitenland­se Zaken) voordat hij in het vliegtuig naar Noord-Korea stapt.
(Foto: VOA News)
De Amerikaans­e minister Mike Pompeo (Buitenland­se Zaken) voordat hij in het vliegtuig naar Noord-Korea stapt. (Foto: VOA News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname