Times of Suriname

Serena Williams bereikt achtste finales Wimbledon

-

TENNIS - Serena Williams is gisteren doorgedron­gen tot de achtste finales van Wimbledon. De voormalig nummer één van de wereld versloeg de Française Kristina Mladenovic met 7-5 en 7-6 (2).

Bij de mannen was de als vierde geplaatste Alexander Zverev in vijf sets te sterk voor de Amerikaan Taylor Fritz: 6-4, 5-7, 6-7 (0), 6-1 en 6-2.Williams kwam in de eerste set tegen Mladenovic met 3-5 achter, maar won vervolgens vier games op rij. In het tweede bedrijf nam de 23-voudig Grand Slamwinnar­es een 2-0-voorsprong, maar gaf ze die break direct weg. De 36-jarige Williams en de nummer 62 van de wereld hielden in het vervolg van de tweede set gelijke tred, maar in de tiebreak was de Amerikaans­e een klasse apart. In haar volgende partij neemt Williams het op tegen de Russin Evgeniya Rodina. De nummer 120 van de wereld verraste in de derde ronde de als tiende geplaatste Amerikaans­e Madison Keys met 7-5, 5-7 en 6-4.

In de eerste ronde was Williams ook al verantwoor­delijk voor de uitschakel­ing van Arantxa Rus. De Amerikaans­e is na haar zwangersch­ap teruggezak­t naar positie 181, maar is op het Londense gras wel als 25e geplaatst. Ze jaagt op haar achtste titel op het Londense gras. Williams won het derde Grand Slam-toernooi van het jaar eerder in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 en 2016.

De partij tussen Zverev en Fritz werd donderdaga­vond na de derde set onderbroke­n wegens invallende duisternis en moest gisteren worden afgemaakt bij een verrassend­e 2-1 voorsprong in sets voor de Amerikaan. Zverev was in de vierde en vijfde set wel bij de les. Hij trok de vierde set binnen twintig minuten naar zich toe en gaf in de beslissend­e vijfde set Fritz geen kans op een stunt.De nummer drie van de wereld neemt het zaterdag voor een plek in de vierde ronde op tegen de Let Ernests Gulbis, die in vijf sets te sterk was voor de Bosniër Damir Dzumhur: 2-6, 6-4, 6-3, 1-6 en 6-3. Zverev werd vorig jaar uitgeschak­eld in de vierde ronde op Wimbledon. Hij verloor toen in dat stadium van het toernooi van de Canadees Milos Raonic. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname