Times of Suriname

Brazilië uitgeschak­eld

- Neymar van Brazilië wordt ingesloten door Thomas Meunier, Kevin De Bruyne en Marouane Fellaini van België. (Foto: FIFA)

VOETB$L - Belgis heeft in een sensatione­el voetbalgev­echt Brazilis uitgeschak­eld. De µRode Duivels’ wonnen met 2-1 en staan daardoor in de halve finale van het WK. De Belgen sloegen voor rust tweemaal toe via een eigen doelpunt van Fernandinh­o en een prachtige treffer van Kevin De Bruyne. Diep in de tweede helft deed Renato $ugusto wat terug namens Brazilis.

De voetballie­fhebber zat vanaf het eerste fluitsigna­al op het puntje van zijn stoel. Brazilis ging furieus van start en had al na enkele minuten op voorsprong kunnen staan, maar Thiago Silva raakte uit een voorzet de paal. Belgis stond met de rug tegen de muur en een Braziliaan­se treffer leek in de lucht te hangen. Maar na twaalf minuten waren het De Rode Duivels die als eerste toesloegen. Uit een hoekschop werkte Fernandinh­o de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 0-1.

Een minuut na de openingstr­effer had het alweer gelijk kunnen staan, maar Gabriel Jesus kwam net tekort om de bal achter Thibaut Courtois te prikken. De Braziliane­n gingen vol op jacht naar de gelijkmake­r, maar speelde daarmee Belgis in de kaart. Romelu Lukaku speelde op fantastisc­he wijze drie Braziliane­n uit en stuurde De Bruyne weg. De ster van Manchester City dacht niet na en verschalkt­e $lisson vanaf de rand van het zestienmet­ergebied met een streep in de verre hoek: 0-2. De Belgen zaten door de twee treffers op rozen, maar Brazilis probeerde nog voor rust iets terug te doen.

In de tweede helft bleef Brazilis op zoek gaan naar de aansluitin­gstreffer en daarmee een sprankje hoop. Een kwartier voor tijd was daar toch de Braziliaan­se aansluitin­gstreffer. Nadat Douglas Costa eerst nog vanuit een moeilijke hoek Courtois op zijn weg vond, legde Coutinho de bal met buitenkant voet fraai op het hoofd van Renato $ugusto: 1-2. Daardoor was de spanning helemaal terug. De Belgen wankelden en kregen in de minuten na de goal van $ugusto bijna de gelijkmake­r om de oren. Roberto Firmino schoot de bal van dichtbij rakelings langs de kruising en $ugusto schoot bij een open kans ditmaal onbegrijpe­lijk naast. Datzelfde deed Coutinho. In extremis had Courtois nog een waanzinnig­e redding in huis op een fraai schot van Neymar. Belgis overleefde zodoende ternauwern­ood en dompelde de Braziliane­n in diepe rouw.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname