Times of Suriname

'A &RVWA EE]RRJW 6W\[ .* GE RVERZINNIN­J

-

Z$$LVOETB$L - Titelverde­diger Styx-KG maakte korte metten met Zwaluw’96 en nam de koppositie over in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de $mossportha­l won de kampioen van vorig jaar donderdag met 4-1. Styx-KG is nu koploper met zestien punten, terwijl Zwaluw’96 blijft steken op elf.

Styx-KG begon de ontmoeting goed en probeerde via snelle passes de vrije man te vinden. Echter wilde het niet lukken, want Zwaluw’96 sloot de ruimtes goed af en tegen de verhouding in kwam StyxKG in de derde minuut op een achterstan­d. Het was Furgell Pinas die het doelpunt scoorde: 1-0. Maar de kampioen van vorig jaar pakte de draad op en bracht twee minuten later de teams op gelijke hoogte. In de vijfde minuut was het de Braziliaan Lucas da Costa, die het eerste doelpunt van Styx-KG maakte: 1-1. Hierna kreeg Styx-KG kansen om de voorsprong te nemen, maar faalde. Twee minuten voor het rustsignaa­l lukte het echter wel aan Da Costa om het net te vinden en Styx-KG ging naar de kleedkamer­s met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft was StyxKG het dominante team, hoewel Zwaluw’96 een paar keer goed kwam opdagen. Enkele kansen die Zwaluw’96 heeft gehad, werden niet omgezet in doelpunten en dit werd het team fataal. Styx-KG scoorde wel en pakte de drie punten. In de 26ste en 39ste minuut was het Da Costa die het net vond. Hij maakte vier doelpunten.