Times of Suriname

(ngelse sSelers ELM wereldtLte­l grotere helden dan van

-

92E7%AL - *areth 6outhgate denkt dat de spelers van Engeland bij het behalen van de wereldtite­l mogelijk als grotere helden zullen worden benaderd dan de generatie die in 1966 wereldkamp­ioen werd.

'e µ7hree Lions’ zijn op het WK in Rusland dichter dan ooit bij de tweede wereldtite­l in de historie. 9andaag is Kroatië de tegenstand­er in de halve eindstrijd.

“Ik heb een aantal van de spelers uit 1966 ontmoet en we kennen hun heldenstat­us´, zegt 6outhgate tegen diverse %ritse media in aanloop naar de wedstrijd die vandaag om 15.00 uur begint.

“In dit moderne tijdperk zou het misschien nog gekker worden. 'oor sociale media en alles wat daarbij komt kijken, wordt alles tegenwoord­ig alleen maar groter.´

6inds de wereldtite­l in 1966 kwam Engeland alleen in 1990 eens tot de halve finale, maar daarin was West'uitsland na strafschop­pen te sterk. 9erder werd steeds maximaal de kwartfinal­es bereikt. 6outhgate gebruikt de gouden generatie van 1966 sinds hij eind 2016 werd aangesteld als bondscoach als inspiratie­bron voor zijn spelers. “We hebben het zeker gehad over het team dat destijds won. 2ver hoe ze nog steeds benaderd en vereerd worden. We hebben de jongens voorgehoud­en wat mogelijk is en wat we op de lange termijn wilden bereiken´, aldus de voormalige verdediger, die zelf 57-voudig internatio­nal is.

In aanloop naar de kraker tegen de Kroaten wil 6outhgate dat zijn spelers zich zo min mogelijk inspannen, zodat iedereen topfit aan de start verschijnt in de strijd om een finaletick­et.

“8iteraard neemt de vermoeidhe­id toe. 'aarom geven we de spelers zoveel mogelijk rust, net als we in aanloop naar de laatste groepsweds­trijd tegen %elgië deden.´ (NS)

 ??  ?? De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic is niet bang voor Harry Kane, die momenteel de topscoorde­r is van het WK. Dalic heeft groot vertrouwen in zijn defensie, die vandaag in de halve finale de Engelse spits van scoren af zal moeten houden.
De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic is niet bang voor Harry Kane, die momenteel de topscoorde­r is van het WK. Dalic heeft groot vertrouwen in zijn defensie, die vandaag in de halve finale de Engelse spits van scoren af zal moeten houden.
 ??  ?? Harry Kane staat voorlopig alleen aan kop op de topscoorde­rlijst van het WK.
Harry Kane staat voorlopig alleen aan kop op de topscoorde­rlijst van het WK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname