Times of Suriname

Politie en brandweer Brownsweg niet meer afhankelij­k van watertruck

-

BROKOPONDO - De politie en brandweerp­ost van Brownsweg zijn sinds gisteren niet meer afhankelij­k van een watertruck om over schoon en veilig drinkwater te beschikken. De post is nu aangeslote­n op het waterleidi­ngnetwerk van de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM). Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en SWM-directeur Marlon Oosterling hebben gisteren met het opendraaie­n van een tapkraan officieel de aansluitin­g in gebruik genomen.

Naast deze aansluitin­g is er ook een waterput aangelegd voor de brandweer waaruit haar bluswagen gevuld kan worden. Carlo Tajib, hoofdbrand­meester eerste klasse, zegt dat de aansluitin­g en de waterput een enorme verlichtin­g zijn voor de brandweer. “Voorheen waren wij afhankelij­k van de watertruck of regenwater. Als er geen regenwater was, vulden wij de bluswagen met water langs de weg of een van de kreken. Dat was niet goed, want het water is vies en de filter van de pomp raakt daardoor beschadigd. Nu hebben wij een waterput met schoon water, dus wij hoeven ons geen zorgen meer te maken over water.” Oosterling feliciteer­de in zijn toespraak de politie- en brandweerm­annen met het heugelijke feit en deed een beroep op hen om een oogje in het zeil te houden dat niemand de buizen en kranen vernietigt. Verder vroeg hij ze om ook zuinig om te gaan met het water, omdat het kostbaar is. “Het is mijn streven om alle gebieden van het land te voorzien van schoon en veilig drinkwater. Ik ben druk bezig met de verschille­nde actoren en instanties om zowel in de stad, district en binnenland gezond drinkwater te brengen. Ik ben blij dat hier nu is afgerond en wij gaan verder naar de overige plaatsen van het land.”

Getrouw sprak lovend over het werk dat de SWMdirecte­ur voortzet met zijn team. Hij is enorm dankbaar dat Oosterling de werkomstan­digheden van de plaatselij­ke politie- en brandweerm­annen heeft verbeterd met de wateraansl­uiting. Volgens hem zijn ze nu beter gemotiveer­d om de samenlevin­g te dienen. “Brandweer zonder water is te vergelijke­n met een leger zonder munitie, dus het was een ernstige zaak.” De minister zei blij te zijn dat het wachten op een watertruck of regenwater nu tot het verleden behoort. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname