Times of Suriname

Tien maanden na orkaan weer stroom voor laatste huizen in Puerto Rico

-

PUERTO RICO - Alle huishouden­s van Puerto Rico krijgen, tien maanden nadat het eiland door de orkaan Maria werd getroffen, weer stroom. De laatste paar honderd inwoners worden deze week aangeslote­n op het elektricit­eitsnet.

Het gaat om Puerto Ricanen die op afgelegen plekken of in de bergen wonen, meldde persbureau AP gisteren. Reparatiep­loegen moesten in sommige gevallen met de hand gaten graven om nieuwe elektricit­eitspalen te plaatsen. In sommige gevallen moesten bergen worden geslecht om de stroomvoor­ziening te kunnen repareren.

Autoriteit­en hadden eigenlijk toegezegd dat de werkzaamhe­den twee maanden terug al zouden zijn afgerond.

Het eiland kampte maanden met grote stroomprob­lemen nadat Puerto Rico, dat officieel deel uitmaakt van de Verenigde Staten, in september 2017 in korte tijd door twee vernietige­nde orkanen werd getroffen. Meer dan driekwart van alle huizen zat na de stormen zonder stroom. In totaal moesten 52.000 nieuwe palen worden geinstalle­erd. Het netwerk op Puerto Rico is nog steeds niet optimaal betrouwbaa­r. Zeker in de afgelegen gebieden is de stroomvoor­ziening nog afhankelij­k van generatore­n. De lokale overheid is bezorgd over het nieuwe orkaanseiz­oen. De gouverneur vermoedt dat een orkaan zoals Maria weer tot grote schade aan de stroomvoor­ziening zal leiden. (NU)

 ??  ?? Een bewoner probeert stroomkabe­ls aan elkaar te koppelen. (Foto: WLRN)
Een bewoner probeert stroomkabe­ls aan elkaar te koppelen. (Foto: WLRN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname